Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος Zelensky και ποιος Zaluzhny - Οι Ουκρανοί βγήκαν στους δρόμους και ζητούν να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος με τη Ρωσία

Ποιος Zelensky και ποιος Zaluzhny - Οι Ουκρανοί βγήκαν στους δρόμους και ζητούν να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος με τη Ρωσία
Μαζικά συλλαλητήρια σε ολόκληρη την Ουκρανία με κύριο αίτημα την ειρήνη και την αποστράτευση μετά από 18 μήνες υπηρεσίας
Σχετικά Άρθρα
Στο χείλος της αβύσσου βρίσκεται η ουκρανική κοινωνία, που βλέπει να εξαφανίζεται από τη συνεχή και άσκοπη αιματοχυσία στην οποία την έχει ωθήσει η διεφθαρμένη ηγεσία του Volodymyr Zelensky.
Έχοντας χάσει 125.000 ανθρώπους μόλις τους τελευταίους πέντε μήνες κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση οι Ουκρανοί ζητούν το αυτονόητο: Να σταματήσει εδώ και τώρα το λουτρό αίματος, που αφανίζει τη χώρα.
Οι Ουκρανοί απαιτούν να σταματήσει ο πόλεμος αντιπροσώπων, που εξαπέλυσε η Δύση μέσω Κιέβου, με σκοπό να φθείρει και να εξουθενώσει τη Ρωσία.
Απέτυχε παταγωδώς η επιχείρηση αυτή αλλά τις αμέτρητες θυσίες τις επωμίζονται οι Ουκρανοί.
Σε αυτό το πλαίσιο χιλιάδες Ουκρανοί πραγματοποίησαν μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Κιέβου ζητώντας τη σύναψη ειρήνης με τη Ρωσία και να τεθεί ένα τέρμα στην επιστράτευση, μετά από 18 μήνες υπηρεσίας, όπως ανέφερε το μέσο ενημέρωσης Gromadskoye την Κυριακή (3/12/2023).

Μαζικά συλλαλητήρια για αποστράτευση

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως συγγενείς εφέδρων και στρατιωτικών, που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη της μάχης, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Παρόμοιες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Lviv, την Οδησσό και το Sumy.
Οι Ουκρανικές αρχές δεν καθορίζουν την περίοδο στρατιωτικής υπηρεσίας για τους άνδρες, που επιστρατεύθηκαν κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, επομένως οι διαδηλωτές απαιτούν από την αυταρχική ηγεσία του Zelensky να λύσει αυτό το πρόβλημα εδώ και τώρα.
Υπενθυμίζεται, πως και τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν τέτοιες διαδηλώσεις στο Κίεβο – και μάλιστα δύο φορές – αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ukraine_2_1.jpg
Βράζει η ουκρανική κοινωνία, αδιάφορος για το σφαγείο ο Zelensky

Όταν η ουκρανική κυβέρνηση τόλμησε να δημοσιεύσει στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, αναφορά περί περιορισμού του χρόνου υπηρεσίας στο μέτωπο, αυτή συγκέντρωσε 25.000 ψήφους, αριθμός που υποχρεώνει τον Ουκρανό πρόεδρο να εξετάσει το αίτημα.
Βέβαια ο Zelensky και η αυλή του δεν έχουν κάνει το παραμικρό, καθώς η λειψανδρία λόγω των απωλειών στο μέτωπο, είναι εξωφρενική.
Παρόμοιο νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο αλλά η τύχη του…αγνοείται.
Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία κήρυξε πανεθνική μαζική επιστράτευση, η οποία έχει παραταθεί επανειλημμένα έκτοτε.
Οι αρχές της χώρας δεν φείδονται προσπαθειών για να εμποδίσουν τους άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Χαρτιά επιστράτευσης επιδίδονται στην Ουκρανία σχεδόν παντού ακόμη και στους δρόμους ενώ δεν λείπουν οι σκηνές βίαιων προσαγωγών για την αποστολή αθώων ανθρώπων στο σφαγείο του πολέμου.
Τον Σεπτέμβριο 2023, η Ουκρανία επέκτεινε τη λίστα των κατηγοριών που είναι επιλέξιμες για το στρατό και συμπεριέλαβε πολίτες με προβλήματα υγείας (καρδιοπαθείς, ανάπηρους κ.α.)
Προκλητικός και αδιάφορος για τα βάσανα του ουκρανικού λαού ο Zelensky ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι η κυβέρνησή του θα αποκαλύψει ένα νέο σχέδιο επιστράτευσης σύντομα.

ukraine_war.jpg
Τροφή για τα κανόνια και οι γυναίκες

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Ουκρανία κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να απελάσουν υποτιθέμενους Ουκρανούς «σε ηλικία στράτευσης» – κάτι που οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν σε μεγάλο βαθμό αρνηθεί να κάνουν μέχρι στιγμής – ενώ τον Αύγουστο, ο Zelensky διέταξε πλήρη αναθεώρηση όλων των εξαιρέσεων επιστράτευσης που χορηγήθηκαν από τις Στρατιωτικές Ιατρικές Επιτροπές ξεκινώντας από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι όσοι Ουκρανοί δεν ήθελαν να πολεμήσουν προέβησαν σε δωροδοκίες αξιωματούχων των εν λόγω επιτροπών προκειμένου να λάβουν απαλλαγή.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, προέκυψαν αναφορές και video -αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν Ουκρανούς να αρπάζονται με τη βία από στρατιωτικούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου αναφέρουν πως το ηθικό είναι χαμηλό και ότι πολλοί στρατεύσιμοι ωθούνται στην πρώτη γραμμή ως «τροφή για τα κανόνια», χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, προστασία ή πυρομαχικά.
Την ίδια ώρα το Κίεβο, προσπαθεί να καλύψει τα τρομακτικά κενά στις τάξεις του ουκρανικού στρατού με την επιστράτευση γυναικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, περίπου 43.000 γυναίκες υπηρετούν τώρα στις ένοπλες δυνάμεις, αριθμός που αποτελεί μια εκπληκτική αύξηση 40% από το 2021.
Κατά συνέπεια, ο ουκρανικός στρατός ήρε τους περιορισμούς που εμπόδιζαν γυναίκες νεοσύλλεκτες να υπηρετήσουν σε διάφορες μάχιμες θέσεις.
Επίσης, αύξησε το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που είναι επιλέξιμες για στράτευση από 40 σε 60.
Πρόκειται για μία σκληρή πραγματικότητα που αντικατοπτρίζει το τεράστιο τίμημα που επέβαλε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Την σκληρή πραγματικότητα αποδίδουν οι αμείλικτοι αριθμοί: Μόνο στην πεντάμηνη αντεπίθεση, που άρχισε στις 4 Ιουνίου 2023 χάθηκαν 125.000 Ουκρανοί ενώ από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24/2/2022 οι νεκροί ξεπερνούν τις 500.000.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης