Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση συναγερμού Ευρώπη και ΗΠΑ για ενδεχόμενες επιθέσεις εξτρεμιστών τα Χριστούγεννα

Σε κατάσταση συναγερμού Ευρώπη και ΗΠΑ για ενδεχόμενες επιθέσεις εξτρεμιστών τα Χριστούγεννα
FBI και Κομισιόν προειδοποιούν για επιθέσεις εξτρεμιστών
Σχετικά Άρθρα
Ένας χριστουγεννιάτικος εφιάλτης απλώνει τη σκιά του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ενόψει των γιορτών, εν μέσω ενός βίαιου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ylva Johansson, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που οδήγησαν στην προειδοποίηση.
Σύμφωνα με το BBC, η επίτροπος επισήμανε ότι η κοινωνική πόλωση που προκλήθηκε από τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas εντείνει τον κίνδυνο βίας. Τα σχόλιά της έγιναν στον απόηχο της δολοφονίας ενός φοιτητή στο Παρίσι πριν λίγες ημέρες.
Η ΕΕ διέθεσε επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για πρόσθετη ασφάλεια, δήλωσε η κ. Johansson. «Το είδαμε πρόσφατα στο Παρίσι, δυστυχώς το είδαμε και νωρίτερα», πρόσθεσε ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.
Παρόμοια προειδοποίηση απηύθυνε και η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser, η οποία είπε στους δημοσιογράφους ότι η ΕΕ πρέπει να παρακολουθεί στενά τις απειλές και την προπαγάνδα, καθώς υπάρχει υψηλός «κίνδυνος περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησης των βίαιων ισλαμιστών δραστών».
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δει μία έκρηξη των εγκλημάτων μίσους από τότε που ένοπλοι της Hamas επιτέθηκαν στα ισραηλινά κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και κρατώντας ομήρους στη Γάζα. Έπειτα, η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων στο θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Hamas.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, κατέθεσε σήμερα 5/12 ότι η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης