Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομάζουν οι ελίτ με Trump: Εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα διαλύσει το ΝΑΤΟ

Τρομάζουν οι ελίτ με Trump: Εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα διαλύσει το ΝΑΤΟ
Με δέος αντιμετωπίζει το αμερικανικό κατεστημένο το ενδεχόμενο επανεκλογής του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Παρά το μπλόκο των μέσων ενημέρωσης και τις πολιτικές δικαστικές διώξεις εναντίον, ο Donald Trump παραμένει το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024 ενώ προηγείται ήδη του Joe Biden σε παναμερικανικό επίπεδο με διαφορά έως 6%.
Παράλληλα έχει το προβάδισμα στις πέντε από τις έξι βασικές πολιτείες, που δίνουν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η δυναμική του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο δρόμο προς την επανεκλογή του έχει προκαλέσει τον πανικό των αμερικανικών ελίτ.

Esper (πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ): Εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Trump θα καταρρεύσει το ΝΑΤΟ


Ο Donald Trump θα καταστρέψει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και θα τερματίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper.
«Σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, και έχοντας ζήσει μαζί του, νομίζω ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα συμβούν, είναι ότι θα αποσύρει την υποστήριξη των ΗΠΑ από την Ουκρανία.
Και φυσικά αν συμβεί αυτό, νομίζω ότι η όλη προσπάθεια να υποστηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας θα καταρρεύσει.
Επειδή οι ΗΠΑ είναι σαν το μεγάλο τετράγωνο στον πύργο Jenga – εάν μας τραβήξει έξω όλα τα άλλα κομμάτια θα καταρρεύσουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρώην υπουργός Άμυνας επί προεδρίας Trump.

«Θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από όλο τον κόσμο»

«Η επόμενη κίνησή του θα ήταν να αρχίσει να μας αποσύρει από το ΝΑΤΟ, θα επαναπατρίσει αμερικανικά στρατεύματα από τις χώρες του ΝΑΤΟ, και τελικά αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της συμμαχίας. Και αυτό ακριβώς θα ήθελε να δει ο Vladimir Putin, σωστά; Είναι η κατάρρευση του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πανικόβλητος Esper.
Πρόσθεσε δε, ότι μία από τις επόμενες κινήσεις Trump θα ήταν η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιαπωνία και Νότια Κορέα.
«Είναι αρκετά ανησυχητικό από άποψη εθνικής ασφάλειας», είπε ο Esper.
Μια στρατιωτική απόσυρση των ΗΠΑ από όλο τον κόσμο θα έκανε τις ΗΠΑ «λιγότερο ασφαλείς», σύμφωνα με την εκτίμηση του Esper.
«Θα ήταν μια υποχώρηση από την παγκόσμια σκηνή μετά από 75 χρόνια ηγεσίας σε όλο τον κόσμο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου…
Νομίζω ότι όταν συμβεί αυτό, θα δούμε τους διεθνείς κανόνες, που έχουν δημιουργηθεί από τότε, τελικά να εξασθενούν και στη συνέχεια να καταρρέουν» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, απηχώντας τη ρητορική της κυβέρνησης Biden και εκφράζοντας πλήρως τα συμφέροντα της στρατιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.
«Θα ήταν μια πολύ άσχημη κατάσταση. Θα δούμε τόσα πολλά από αυτά που γνωρίσαμε και βιώσαμε, τόσα πολλά από την παγκόσμια τάξη, τους κανόνες, που μας έχουν κάνει όλους να ευημερούμε, να διαβρώνονται σιγά – σιγά», συνέχισε ο Esper.
Επιπλέον εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι ο Trump θα στελεχώσει αυτή τη φορά το Πεντάγωνό με πιστούς σε αυτόν.
Ο Esper αναμένει ότι ο πρώτος χρόνος μιας δεύτερης θητείας Trump θα απηχεί τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης, τώρα που συνειδητοποίησε ότι «οι άνθρωποι είναι πολιτική».
«Θα μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική εκδίκησής του για την οποία μιλούσε…
Είναι μια αρκετά επικίνδυνη στιγμή για τη δημοκρατία μας αν συμβεί αυτό», συνόψισε ο Esper.
esper.jpg


Ποιος είναι ο Mark Esper και γιατί ανησυχεί;

Ο Esper υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας του Trump από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020 προτού αποπεμφθεί, επειδή δυσχέρανε την προσπάθεια του πρώην προέδρου να αποσύρει στρατεύματα από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία προς το τέλος της θητείας του.
Ο Esper είναι ένας από τους δεκάδες νεοσυντηρητικούς, με τους οποίους ο Trump – όντας άπειρος πολιτικά- στελέχωσε την κυβέρνησή του το 2016.
Αυτοί οι αξιωματούχοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump να βγάλει την Αμερική «για πάντα από τους πολέμους» σε όλο τον κόσμο και να βελτιώσει τις σχέσεις με εχθρικές δυνάμεις.
Συχνά ο Trump εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε νέο πόλεμο για τις ΗΠΑ, αντιστεκόμενος στις επανειλημμένες υποκινήσεις του επιτελείου του να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν ενώ άρχισε μια άνευ προηγουμένου προσωπική διπλωματία με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un με στόχο την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.
trump_kim.jpg

Αυτό το επιτελείο ήταν εκείνο, που παρεμπόδισε τις προσπάθειες του Trump να βελτιώσει τις σχέσεις με Ρωσία και Κίνα ενώ αξιωματούχοι της διοίκησής του, τον παραπλάνησαν, όσον αφορά στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.
Οι υποστηρικτές του Trump του ζητούν στην επόμενη θητεία, να μην κάνει τα ίδια λάθη προσλαμβάνοντας τόσους πολλούς νεοσυντηρητικούς για να στελεχώσει τη νέα του κυβέρνηση, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες διάσημων νεοσυντηρητικών συμπεριλαμβανομένου του Robert Kagan, του συζύγου της αξιωματούχου του State Department, Victoria Nuland, o οποίος είπε πως εάν επανεκλεγεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, θα γίνει μια επικίνδυνη φιγούρα τύπου Ιούλιου Καίσαρα που θα κυνηγούσε τους πολιτικούς του εχθρούς στο εσωτερικό και θα παρέδιδε τα αμερικανικά αυτοκρατορικά συμφέροντα στο εξωτερικό.

Το γεράκι Esper

Η επιδίωξη του Trump για μη εμπλοκή των ΗΠΑ σε πολεμικές περιπέτειες προσκρούει σε γεράκια σαν τον Esper το βιογραφικό του οποίου και μόνο, αρκεί για να καταλάβει κανείς κάποια πράγματα.
Ο Esper ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Aerospace Industries Association το 2006 και το 2007.
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2008, ο Esper υπηρέτησε ως διευθυντής εθνικής πολιτικής στις ΗΠΑ.
Επίσης ήταν αντιπρόεδρος στην γνωστή εξοπλιστική εταιρεία Raytheon τον Ιούλιο του 2010, με αρμοδιότητα τις σχέσεις με την κυβέρνηση.
Ο Esper αναγνωρίστηκε ως κορυφαίος εταιρικός λομπίστας από το The Hill το 2015 και το 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης