Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη φορά στην ιστορία Su -35 συνόδευαν τον Putin στο εξωτερικό και η σκληρή απάντηση της Ρωσίας στο αμερικανικό βομβαρδιστικό B-21

Πρώτη φορά στην ιστορία Su -35 συνόδευαν τον Putin στο εξωτερικό και η σκληρή απάντηση της Ρωσίας στο αμερικανικό βομβαρδιστικό B-21
Το Su-35 έχει σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία δυτικού μαχητικού
Σχετικά Άρθρα
Μια επίδειξη υπεροχής σημειώθηκε από τη Ρωσία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις Ηνωμένες πολιτείες οι οποίες πανικοβλήθηκαν από τα νέα...
Ειδικότερα, η επίσκεψη του ρώσου προέδρου Putin στα αραβικά κράτη (σσ. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία) έγινε συνοδία των μαχητικών Su-35.
Τα μαχητικά Su-35 που συνόδευαν τον ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία έδειξαν τη δύναμη της Ρωσίας, γράφει το Military Watch Magazine.
Το Su-35 έχει σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία δυτικού μαχητικού, και αφορά συγκεκριμένα στο διπλάσιο της εμβέλειας των F-22 και F-35, καθιστώντας το αεροσκάφος ιδανικό για τέτοιες αποστολές", ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα.
Δεδομένου του ότι οι δυτικές χώρες ήταν από καιρό οι μόνες ξένες δυνάμεις με μαχητικά αεροσκάφη στον Περσικό Κόλπο, η άφιξη του εν λόγω Su-35 στην περιοχή, έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συμβόλισε η αρχή μιας ριζικής γεωπολιτικής αλλαγής.
Τα Su35 έχουν δείξει την επιβλητικότητα τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Αυτή η κατηγορία μαχητικών έχει συναθροίσει εντυπωσιακή εμπειρία στο μέτωπο, σκίζοντας τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία και, πιθανότατα, έχει καταρρίψει περισσότερους ξένους μαχητές στη μάχη από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μαχητικών στον 21ο αιώνα», γράφουν οι δημοσιογράφοι.
Όπως ανέφερε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας D. Peskov, το αεροσκάφος του προέδρου συνοδευόταν από ρωσικά μαχητικά Su-35S σε όλη τη διαδρομή προς τη Μέση Ανατολή, λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για μια «περιοχή σε ταραχή» εξαιτίας των γεωπολιτκών εξελίξεων. 
Υπενθυμίζεται ότι η υποδοχή του Ρώσου προέδρου από τους Άραβες ήταν πέρα για πέρα... «βασιλική», ένα ολόθερμο καλωσόρισμα το οποίο εγκανιάσε μια νέα εποχή για τον ρόλο της Ρωσίας στην παγκόσμια σκακιέρα, όπως μετέδιδε χθες 7/12 το BN.

Απάντηση ρώσων στο B-21 Raider, το βομβαρδιστικό επόμενης γενιάς της Ρωσίας PAK-DA αποκτά νέα βάση

Ο κρατικός κατασκευαστής όπλων της Ρωσίας Rostec ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε τις εργασίες για την ανάπτυξη μιας ειδικής βάσης για τη δοκιμή του βομβαρδιστικού επόμενης γενιάς, PAK DA, ή Perspective Long-Range Aviation Complex.
Η κρατική εταιρεία ανέφερε σχετικά: «Οι ειδικοί διεξήγαγαν έναν πλήρη κύκλο εργασιών έρευνας και ανάπτυξης για να δημιουργήσουν μια βάση δοκιμών στο πλαίσιο του προγράμματος «Advanced Long-Distance Aviation Complex».
Στους προγραμματιστές από την Rostec, απονεμήθηκε βραβείο στην κατηγορία βιομηχανικών κατασκευών και σχεδιασμού «για τη συμβολή τους στη δημιουργία της βάσης δοκιμών» στο κέντρο επίδειξης της εταιρείας Technodinamika, μετέδωσε το RIA Novosti.
Η εξέλιξη έρχεται έναν χρόνο αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν το πυρηνικό βομβαρδιστικό επόμενης γενιάς, το B-21 Raider, το οποίο έκτοτε κεντρίζει τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας.
Το ρωσικό βομβαρδιστικό επόμενης γενιάς αναμένεται να αντικαταστήσει το Tu-95, το οποίο αποτελεί σήμερα τη ραχοκοκαλιά του στόλου πυρηνικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας μαζί με το Tu-160.

Το νέο stealth της Ρωσίας 

Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτές πηγές πληροφόρησης και δηλώσεις υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, το νέο stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς διαθέτει μια σειρά από προηγμένα αμυντικά συστήματα, που θα του παρέχουν μεγάλη και απαραίτητη προστασία από αντιαεροπορικά βλήματα και άλλων ειδών εχθρικά μέσα.
Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι δίνεται έμφαση στην προστασία του πρωτοποριακού στρατηγικού βομβαρδιστικού, από εχθρικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, αντι-βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα, με την ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων και τεχνολογιών ηλεκτρονικού πολέμου.
Επίσης, πως το στρατηγικό βομβαρδιστικό θα είναι εξοπλισμένο με διαφόρων ειδών πυραύλους, όπως βλήματα cruise, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, υπερηχητικούς πυραύλους, βόμβες ακριβείας, αλλά και με τα πιο προηγμένα συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικών πολέμων, ενώ θα αναπτύσσει υποηχητικές ταχύτητες.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο RIA Novosti τόνισε ότι το βομβαρδιστικό αναπτύσσεται με ευρεία εφαρμογή τεχνολογίας για τη μείωση της ορατότητας των ραντάρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι το πρώτο βομβαρδιστικό stealth της Ρωσίας. Επί του παρόντος, η Ρωσία διαθέτει ένα stealth μαχητικό Su-57 Felon πέμπτης γενιάς.
Screen-Shot-2022-08-03-at-2.01.27-PM.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης