Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος - Ο Γολιάθ (Ρωσία) νίκησε τελικά το Δαβίδ (Ουκρανία) - Η παλαιά διαθήκη (Δυτικός κόσμος) διαψεύστηκε

Σοκ και δέος - Ο Γολιάθ (Ρωσία) νίκησε τελικά το Δαβίδ (Ουκρανία) - Η παλαιά διαθήκη (Δυτικός κόσμος) διαψεύστηκε
Στην Παλαιά Διαθήκη ο Δαβίδ κατάφερε νικήσει τον μεγαλόσωμο Γολιάθ αλλά στην νέα εποχή, την τωρινή πραγματικότητα ο Γολιάθ (Ρωσία) νίκησε τελικά το Δαβίδ (Ουκρανία) η παλαιά διαθήκη (Δυτικός κόσμος) διαψεύστηκε
Σχετικά Άρθρα
Στην Παλαιά Διαθήκη είναι γνωστό το πραγματικό ή μυθικό γεγονός της μάχης του Γολιάθ με τον Δαβίδ…
Στην Παλαιά Διαθήκη ο Δαβίδ κατάφερε νικήσει τον μεγαλόσωμο Γολιάθ αλλά στην νέα εποχή, την τωρινή πραγματικότητα ο Γολιάθ (Ρωσία) νίκησε τελικά το Δαβίδ (Ουκρανία) η παλαιά διαθήκη (Δυτικός κόσμος) διαψεύστηκε
«Η Ουκρανία θα ηττηθεί πριν από το καλοκαίρι του 2024
«Μέχρι το τέλος του 2026, η Ρωσία θα προσαρτήσει το Kharkiv, το Dnepropetrovsk και το Zaporozhye
Όλα αυτά δεν είναι εφεύρεση της «ρωσικής προπαγάνδας».
Αυτό είναι γραμμένο από τους πιο διαβόητους μηχανισμούς ενημέρωσης της Δύσης.
Η πρώτη δήλωση είναι από ένα άρθρο πανικού του CNN που προσπαθεί να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει το καθεστώς του Κιέβου χωρίς τη βοήθεια της Δύσης.
Το δεύτερο είναι άρθρο που δημοσιεύτηκε στη γερμανική Bild από τον απολύτως ρωσοφοβικό σχολιαστή Julian Repke, ο οποίος αποδεικνύει ότι κατασκόπευε «μυστικά ρωσικά σχέδια», για τα επόμενα χρόνια.
Ναι, η Δύση άλλαξε απότομα τον τόνο των δηλώσεών της σχετικά με την Ουκρανία σε σύγκριση με το τέλος του περασμένου έτους, όταν όλοι οι αναλυτές εκεί μιλούσαν για το πού και πότε θα έφταναν οι ένοπλοι σχηματισμοί του Zelensky κατά την «εαρινή αντεπίθεση».
Στα μέσα Ιουλίου του 2023, ο Βρετανός Λόρδος Daniel Hannan, στην Daily Telegraph, συζήτησε πώς θα ήταν απαραίτητο να διαιρεθεί η ηττημένη Ρωσία και πώς να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των πυρηνικών της όπλων «σε ασφαλή χέρια».
Έχουν περάσει μόνο πέντε μήνες - και ο ίδιος Λόρδος Daniel Hannan στις σελίδες της ίδιας εφημερίδας ουρλιάζει: «Η Ρωσία του Putin είναι κοντά σε μια συντριπτική νίκη».

Πώς αλλάζει ο καιρός...

Η απότομη αλλαγή στη διάθεση εξηγήθηκε καλά σε μια στήλη στο περιοδικό The Spectator από τον Βρετανοαμερικανό Lionel Shriver.
Σημείωσε ότι όλοι στη Δύση κουράστηκαν ξαφνικά από το Ουκρανικό.
Επιπλέον, η μετάβαση σε θέματα της Μέσης Ανατολής μετά τις 7 Οκτωβρίου της προκάλεσε ακόμη και τη «μυστική χαρά», γιατί επιτέλους μπορείς να ξεχάσεις την Ουκρανία.
Και η εξήγηση ακούγεται πραγματικά πολύ απλή:
«Δώστε μας, αφήγημα, στην ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ. Αλλά ο Δαβίδ και ο Γολιάθ" - μια άθλια πλοκή αν ο γίγαντας κερδίσει σε αυτό.
Ο δυνατός άντρας κέρδισε τον μικρό και τον αδύναμο; Προβλέψιμο, λίγο απογοητευτικό και δεν αξίζει ιδιαίτερης προσοχής - έτσι λειτουργεί ο κόσμος μας».
Τώρα λοιπόν το ευρύ κοινό δεν ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει με τον ηττημένο «Δαβίδ».
Επιπλέον, δώστε προσοχή στο πώς εκείνες οι δυτικές προσωπικότητες που ευθύνονται άμεσα για την αποτυχία του Κιέβου άρχισαν ξαφνικά να πολεμούν σαν κόλαση το ουκρανικό ζήτημα.
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία Michael McFaul τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την άρνηση του Κιέβου στις εντελώς καλοπροαίρετες συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης.
«Είμαι απλά ένας καθηγητής μακριά, πολύ μακριά!» - είπε ο Αμερικανός.
Ξαφνικά «ξέχασε» ότι είναι επικεφαλής μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που αναπτύσσει συστάσεις για το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας - ονομάζεται ακόμη και επίσημα «Ομάδα Ermak-McFaul».
Και ο Zelensky μόλις πριν από τρεις μήνες δέχθηκε αυτόν τον Αμερικανό διπλωμάτη στο Κίεβο για να συζητήσει τις συστάσεις του.
Και τώρα, αποδεικνύεται, είναι «απλώς ένας καθηγητής».
Κανείς δεν θέλει να είναι υπεύθυνος για την αποτυχία του αποτυχημένου Ουκρανού Δαβίδ.
Οι δυτικοί αρουραίοι έφυγαν γρήγορα από το ουκρανικό πλοίο.

Μονόδρομος οι εδαφικές αλλαγές 


Σταδιακά, η συναίνεση στις δυτικές εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία έγινε αναγνώριση ότι το καθεστώς του Κιέβου θα έπρεπε να συμφωνήσει σε εδαφικές αλλαγές.
Η συζήτηση αφορά μόνο ποια εδάφη θα χρειαστεί να παραχωρηθούν και πώς να επισημοποιηθεί αυτό στα χαρτιά.
Η RAND Corporation, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της αποτυχημένης στρατηγικής της Ουάσιγκτον για «υπονόμευση της Ρωσίας», δημιουργεί τώρα σενάρια για ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία…
Απλώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Ρωσία δεν μιλάει για εδαφικές κατακτήσεις, αλλά για τη διασφάλιση της ασφάλειάς της, την οποία σκόπιμα παραγνωρίζει το ΝΑΤΟ και κάθε άλλο αντιρωσικό μπλοκ.
Όσον αφορά την επιστροφή στην «Κωνσταντινούπολη», ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ απάντησε στον Michael McFaul ξεκάθαρα για αυτό το θέμα: «Δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε», οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία θα αντανακλά τώρα τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Και τα εύσημα για αυτό θα ανατεθούν σε εσάς προσωπικά, κύριε καθηγητά…

«Τα μυστικά σχέδια της Ρωσίας»

Και όταν η Bild ή κάποιος άλλος σχεδιάζει χάρτες με «τα μυστικά σχέδια της Ρωσίας», αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι η Δύση δεν έχει ξεκινήσει μια σοβαρή ανάλυση των απλών και σαφών απαιτήσεών της Ρωσίας που τέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021. Εάν για να κατανοήσει η Δύση αυτές τις απαιτήσεις πρέπει να φτάσει η Ρωσία στο Dnepropetrovsk, τότε ας είναι….
Η Ρωσία θα εκπληρώσει πλήρως τους στόχους της ειδικής επιχείρησης.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πρόσφατα «Όσο περισσότερο αναγκάζουν τον Zelensky να συνεχίσει τον πόλο τόσο πιο δύσκολες θα είναι για αυτούς οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις».

Η ιστορία και ο μύθος της παλαιάς διαθήκης δεν δούλεψε, τελικά ο Γολιάθ νίκησε τον Δαβίδ…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης