Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στο Denver – Ζήτησαν πρόσθετη ασφάλεια οι δικαστές που απέκλεισαν τη υποψηφιότητα του Donald Trump στο Colorado

Συναγερμός στο Denver – Ζήτησαν πρόσθετη ασφάλεια οι δικαστές που απέκλεισαν τη υποψηφιότητα του Donald Trump στο Colorado
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Denver είχε παράσχει "επιπλέον περιπολίες γύρω από τις κατοικίες των λειτουργών της δικαιοσύνης"
Σχετικά Άρθρα
Πρόσθετη ασφάλεια ζήτησαν οι δικαστές που απέκλεισαν την υποψηφιότητα του Donald Trump στην πολιτεία του Colorado, με την αστυνομία του Denver να είναι σε πρόσθετη επιφυλακή για τυχόν απειλές.
Οι τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν επίσης μια καταγγελία, η οποία αποδείχθηκε ψευδής, απειλών εναντίον δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Colorado που πρόσφατα αποφάνθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Donald Trump δεν μπορεί να συμμετέχει στα προκριματικά ψηφοδέλτια της πολιτείας στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Το Αστυνομικό Τμήμα του Denver είπε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου απάντησαν σε κλήση από την κατοικία του δικαστή στις 21 Δεκεμβρίου το βράδυ «για κάτι που φαίνεται να είναι μια φάρσα».
«Όλα ελέγχθηκαν και συνεχίζουμε να ερευνούμε αυτήν την αναφορά.
Λόγω κριτηρίων ασφάλειας και απορρήτου και της συνεχιζόμενης έρευνας, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή», ανέφερε η αστυνομία του Denver, σύμφωνα με το CNN.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Denver είχε παράσχει "επιπλέον περιπολίες γύρω από τις κατοικίες των λειτουργών της δικαιοσύνης".

Συμμετοχή του FBI

Ένας εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) είπε ότι το γραφείο «είχε επίγνωση της κατάστασης και συνεργαζόταν με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου».
«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες για οποιαδήποτε απειλή ή χρήση βίας που διαπράττεται από κάποιον που επικαλείται εξτρεμιστικές απόψεις για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, ανεξαρτήτως κινήτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI.
Το περιστατικό έρχεται στον απόηχο της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου του Colorado, το οποίο αποτελείται εξ ολοκλήρου από διορισμένους Δημοκρατικούς, ότι ο Trump δεν είναι κατάλληλος να συμμετάσχει στο προκριματικό ψηφοδέλτιο της πολιτείας επειδή είχε εμπλακεί σε «εξέγερση» κατά τη διάρκεια της 6ης Ιανουαρίου 2021.

«Ειρηνικά & Πατριωτικά»

Ο Trump αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε «εξέγερση» και σε μια ανάρτησή του στις 24 Δεκεμβρίου στο Truth Social, είπε ότι οι επικριτές του δεν παραδέχονται ότι στην ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου 2021 στην Ουάσιγκτον προέτρεψε για «ειρηνική» διαμαρτυρία.
Στις 21 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, ο Trump αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε «εξέγερση», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο χαρακτηρισμός ανήκει στην πραγματικότητα στον Πρόεδρο Joe Biden λόγω των συνοριακών πολιτικών του.
Σημείωσε ότι προέτρεψε τα μέλη του πλήθους να «ειρηνικά και πατριωτικά κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν» στην ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Το επιτελείο του κατήγγειλε την απόφαση ως κομματική, με τον ίδιο τον Trump να την αποκαλεί «ντροπή για τη χώρα μας».
Οι δικηγόροι του θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης