Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαταγή Kim (Β. Κορέα) σε στρατό: Επιταχύνετε τις πολεμικές προετοιμασίες - Απειλούν οι ΗΠΑ

Διαταγή Kim (Β. Κορέα) σε στρατό: Επιταχύνετε τις πολεμικές προετοιμασίες - Απειλούν οι ΗΠΑ
Ο Kim αποκάλεσε το 2024 αποφασιστικό έτος για την επίτευξη των οικονομικών στόχων της Βόρειας Κορέας - Μείζον ζήτημα η επισιτιστική ασφάλεια
Διαταγή στον στρατό, στη βιομηχανία πυρομαχικών αλλά και στον τομέα των πυρηνικών όπλων να επιταχύνουν τις πολεμικές τους προετοιμασίες για να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς συγκρουσιακές κινήσεις των ΗΠΑ έδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του σε συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος, ο Kim υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα θα επεκτείνει την στρατηγική της συνεργασία με άλλες «αντι-ιμπεριαλιστικές και ανεξάρτητες χώρες».

Μαχητικά καθήκοντα

«Ο Kim έθεσε τα μαχητικά καθήκοντα για τον Λαϊκό Στρατό και τη βιομηχανία πυρομαχικών, τους τομείς των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας για να επιταχύνει περαιτέρω τις πολεμικές προετοιμασίες», ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, καθώς η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ότι προμήθευε στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμο της με την Ουκρανία.
Από την πλευρά της η Ρωσία φέρεται να παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει την Βόρεια Κορέα να βελτιώσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Οικονομικοί στόχοι

Επιπλέον, ο Kim έθεσε και οικονομικούς στόχους για το νέο έτος, αποκαλώντας το 2024 ως ένα «αποφασιστικό έτος» για την επίτευξη του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας.
«Ξεκαθάρισε τα σημαντικά καθήκοντα για τη νέα χρονιά που θα προωθηθούν δυναμικά στους βασικούς βιομηχανικούς τομείς» και ζήτησε «σταθεροποίηση της αγροτικής παραγωγής σε υψηλό επίπεδο».
Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων τις τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του λιμού τη δεκαετία του 1990, αποτέλεσμα συνήθως φυσικών καταστροφών.

Επισιτιστική ανασφάλεια

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το κλείσιμο των συνόρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 επιδείνωσε την επισιτιστική ασφάλεια στη Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, η παραγωγή καλλιεργειών εκτιμάται ότι αυξήθηκε από έτος σε έτος το 2023 λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, αν και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ποσότητες αυτές δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών και τις χρόνιες ελλείψεις τροφίμων.
Ωστόσο, Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος είπε ότι το ποσό ήταν ακόμα πολύ χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση των χρόνιων ελλείψεων τροφίμων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης