Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Ο Zelensky είναι απελπισμένος, η νέα κινητοποίηση είναι απαίτηση της Δύσης

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Ο Zelensky είναι απελπισμένος, η νέα κινητοποίηση είναι απαίτηση της Δύσης
Eίναι «απολύτως προφανές» ότι το νέο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση δεν είναι πρωτοβουλία της ουκρανικής κυβέρνησης
Οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να εντείνουν τα μέτρα για να ενισχύσουν την κινητοποίηση προκειμένου να λάβουν δυτική βοήθεια, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexander Dubinsky, ύποπτος για προδοσία και κρατούμενος σε κέντρο κράτησης του Κιέβου.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής, είναι «απολύτως προφανές» ότι το νέο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση δεν είναι πρωτοβουλία της ουκρανικής κυβέρνησης, κατά τη γνώμη του, ήταν «δρακόντειες νόρμες» του Zelensky κατ΄ εντολή της Δύσης.
«Κατά τη γνώμη μου, αυτό το νομοσχέδιο έχει γραφτεί και θα εγκριθεί επειγόντως για τους ξένους εταίρους μας», ισχυρίζεται ο Dubinsky.
Σημείωσε ότι η ψηφοφορία για την νέα κινητοποίηση έως 500.000 Ουκρανών σχεδιάζεται «λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ», ενώ η οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να φτάσει πριν «αποτύχει αυτό το σχέδιο, γιατί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί».
«Ουσιαστικά, με αυτό το σχέδιο κινητοποίησης, οι αρχές κάνουν τα πάντα για να πείσουν τους εταίρους να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την αντίσταση.
Ωστόσο, η ουκρανική ηγεσία κάνει ένα μεγάλο λάθος - θέλει να χρησιμοποιήσει την κινητοποίηση για να χτυπήσει τον Αρχηγό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων…
Μέχρι να ψηφιστεί, η αντίδραση του κοινού μπορεί να είναι απρόβλεπτη!" – συνόψισε ο βουλευτής.
Ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Δεκεμβρίου είπε ότι τον προσέγγισε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον 450-500 χιλιάδες νέους στρατιώτες.
Η ουκρανική κυβέρνηση παρουσίασε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση και υποχρεώνει επίσης όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να προσέλθουν στο στρατιωτικό ληξιαρχείο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία αναγγελίας της επιστράτευσης ή εντός 20 ημερών από την ημερομηνία συνέχισής της, ανεξάρτητα από τη λήψη της κλήσης.
Το κατώτερο όριο ηλικίας για επιστράτευση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μειώνεται από τα 27 στα 25 έτη.
Την Τετάρτη, η ουκρανική έκδοση του περιοδικού Forbes, επικαλούμενη πηγές στο κοινοβούλιο, ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση στην Ουκρανία πιθανότατα θα σταλεί για αναθεώρηση λόγω μιας σειράς αμφιλεγόμενων ζητημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης