Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο των Ρώσων με τους… Patriot – Δολάρια τέλος για την Ουκρανία

Το σχέδιο των Ρώσων με τους… Patriot – Δολάρια τέλος για την Ουκρανία
Γιατί οι Ρώσοι εξαπολύουν συνεχείς μαζικές αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία
Στο σενάριο οι Ρώσοι να εξαπολύουν διαρκείς μαζικές αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία προκειμένου να εξαντλήσουν τα αποθέματα των πυραύλων αεράμυνας Patriot αναφέρεται δημοσίευμα του Business Insider.
«Ο ρωσικός στρατός μπορεί να έβαλε στόχο να αναγκάσει την Ουκρανία να σπαταλήσει πολύτιμα πυρομαχικά για τα συστήματα Patriot» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως χωρίς την προστασία του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, ο ρωσικός στρατός θα είναι σε θέση να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην Ουκρανία δεδομένου ότι μειώνεται η στήριξη των ΗΠΑ και κατά συνέπεια θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να μπορέσουν να αναπληρώσουν τις απώλειες τους σε πυραύλους και πυρομαχικά.

Τέλος η βοήθεια των ΗΠΑ

Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 4/1  ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον κεφάλαια για να υποστηρίξουν περαιτέρω την Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του ο John Kirby, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Biden έχει υπογράψει το τελευταίο πακέτο βοήθειας.
«Χρειαζόμαστε έγκριση για πρόσθετα κεφάλαια έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία» είπε ο Kirby, αναφέροντας πως το τελευταίο πακέτο που υπεγράφη στις 27/12 από τον Biden, δεν έχει ακόμα παραδοθεί πλήρως στο Κίεβο, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Κενό στην άμυνα τον χειμώνα

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, υποστήριζε επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ότι η ουκρανική αεράμυνα δεν θα είναι σε θέση να αποκρούσει όλες τις ρωσικές επιθέσεις αυτόν τον χειμώνα, λόγω έλλειψης πυραύλων αναχαίτισης, ειδικά για τα συστήματα αεράμυνας Patriot.
Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά υποδομών και εγκαταστάσεων στρατιωτικού - βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικών αεροδρομίων, αποθηκών με όπλα, κοκ.
Σημειώνεται πως ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής Στρατηγός Valeri Zaluzhny δήλωσε ότι τα συστήματα Patriot που παρείχε η Δύση επέτρεψαν στις ουκρανικές δυνάμεις να καταρρίψουν έναν αριθμό ρεκόρ 10 υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιδρομών τη νύχτα της 1ης-2ας Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 2 Ιανουαρίου.
Οι Ρώσοι ωστόσο αμφισβητούν τις δηλώσεις Zaluzhny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης