Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από ΔΝΤ – Χαιρετίζει και στηρίζει την επέκταση των BRICS

Έκπληξη από ΔΝΤ – Χαιρετίζει και στηρίζει την επέκταση των BRICS
Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ για τη διεύρυνση των BRICS
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στηρίζει την επέκταση των BRICS για να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της παγκόσμιας ολοκλήρωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Julie Kozack.
«Καλωσορίζουμε τις χώρες που συνεργάζονται», είπε η Kozack απαντώντας σε ερώτημα για την επέκταση των BRICS.
«Είμαστε υποστηρικτές των χωρών που εργάζονται μαζί, βρίσκουν τρόπους για να εμπορεύονται, να ενσωματωθούν, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν από τα οφέλη της παγκόσμιας ολοκλήρωσης.
Έτσι, στο βαθμό που διαφορετικές ομάδες χωρών επιζητούν μεγαλύτερη ενοποίηση και περισσότερη παγκόσμια συνεργασία, στόχους που υποστηρίζουμε», σημείωσε.
Η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία εντάχθηκαν πλήρως στους BRICS την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Προβληματισμός ΔΝΤ για κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ εμφανίζεται προβληματισμένο για τις επιπτώσεις, που θα έχει μία πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα.
«Θα πρέπει να πω ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις που σχετίζονται με κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να ληφθούν από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.
Από την πλευρά του ΔΝΤ, παρακολουθούμε τις συνεχιζόμενες συζητήσεις και το ενδιαφέρον του Οργανισμού σε τέτοια ζητήματα εστιάζεται στη αξιολόγηση των επιπτώσεων στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις σε οποιαδήποτε από τις χώρες μέλη μας ή των επιπτώσεων στο διεθνές νομισματικό σύστημα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ταμείου.
«Οποιαδήποτε εκτίμηση που θα κάναμε θα εξαρτηθεί, φυσικά, από τις ακριβείς λεπτομέρειες των ενεργειών που θα γίνουν», πρόσθεσε.
Η δήμευση και το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Δύση θα είχε, ως προηγούμενο, αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της ανάπτυξης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δήλωσε νωρίτερα η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης