Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα της Brother UK: Η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη της Ευρώπης για τηλεργασία

Έρευνα της Brother UK: Η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη της Ευρώπης για τηλεργασία
«Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για τους αιώνες της ιστορίας της και αποκαλείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για όσους εργάζονται με τηλεργασία, με βαθμολογία 50,34 στα 100», γράφει σχετικά το Forbes
Το Forbes δημοσιεύει κατά καιρούς διάφορες λίστες, που προκύπτουν μέσα από έρευνες ειδικών. Μια από αυτές, λοιπόν, αφορά και τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για τηλεργασία το 2024, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Brother UK.
«Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για τους αιώνες της ιστορίας της και αποκαλείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για όσους εργάζονται με τηλεργασία, με βαθμολογία 50,34 στα 100», γράφει σχετικά το Forbes.

Αρνητική πρωτιά

Συγκεκριμένα, η Αθήνα συγκαταλέγεται στις πρώτες 15 ευρωπαϊκές πόλεις με τη χαμηλότερη κατάταξη στον δείκτη ασφάλειας, σημειώνοντας μόλις 53, ενώ έχει χαμηλή βαθμολογία και στον δείκτη ποιότητας ζωής. Συγκεντρώνει επίσης 57,5 στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης και μόλις 5,93 στον δείκτη ευτυχίας (σε αυτή την κατηγορία υπάρχει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού και όχι το 100).
Η εταιρεία ανέλυσε παράγοντες, όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια της χώρας και το γενικό κόστος ζωής.

Το Λουξεμβούργο η καλύτερη

Από την άλλη, στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Λουξεμβούργο.
Όπως προκύπτει, το Λουξεμβούργο είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τηλεργασία. Κατά την έρευνα των πιο περιζήτητων στοιχείων για τους ψηφιακούς «νομάδες», η πόλη του Λουξεμβούργου σημείωσε βαθμολογία 68/100, την υψηλότερη από όλους τους προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα.
Η πόλη του Λουξεμβούργου κατέλαβε επίσης υψηλή θέση και σε άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με τη ζωή εκτός γραφείου. Κατέγραψε εξαιρετική βαθμολογία στον δείκτη της ποιότητας ζωής με 192,9, υψηλό ποσοστό στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης με βαθμολογία 75 και 7,23 στον δείκτη ευτυχίας, που την κρατά στην πρώτη δεκάδα σε αυτήν την κατηγορία.

Ζυρίχη, η πιο ακριβή πόλη για τηλεργασία στην Ευρώπη

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Ζυρίχη, κατατάσσεται ως η πιο ακριβή πόλη για την τηλεργασία. Ένα γεύμα κοστίζει 28 δολάρια κατά μέσο όρο ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος διαβίωσης, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης κοστίζει 2.800 δολάρια, και οι λογαριασμοί ανέρχονται στα 325 δολάρια με το ίντερνετ να υπολογίζεται στα 64 δολάρια.

Άαλμποργκ, μια από τις πιο ευτυχισμένες ευρωπαϊκές πόλεις για τηλεργασία

Στην τέταρτη θέση και με συνολική βαθμολογία 63,84 είναι το Άαλμποργκ, η πόλη της Δανίας που θεωρείται ζωντανό πολιτιστικό μνημείο.
Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στα τοπικά μέσα μεταφοράς κοστίζει 3,50 δολάρια, ενώ ένα γεύμα και μια μπύρα περίπου 22 δολάρια.Κατά μέσο όρο, ρεύμα, θέρμανση και νερό κοστίζουν 215 δολάρια.
Η πόλη κατέλαβε επίσης υψηλή θέση και σε άλλες μετρήσεις. έχει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες του δείκτη ποιότητας ζωής, συγκεκριμένα, 194,7 και ήρθε δεύτερη στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης με 79,2, ενώ ήρθε δεύτερη στην κατάταξη της ευτυχίας με 7,59.

Τούζλα, η φθηνότερη πόλη για τηλεργασία στην Ευρώπη

Η Τούζλα, βρίσκεται στη βορειοανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη και αναγνωρίστηκε ως η φθηνότερη περιοχή για να ζήσει κάποιος που κάνει τηλεργασία. Συγκέντρωσε την εντυπωσιακή βαθμολογία της τάξης του 76,29 στα 100.
Ένα γεύμα στην Τούζλα κοστίζει μόλις 4,5 δολάρια. Μία γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης, κοστίζει 225 δολάρια τον μήνα και 170 δολάρια, είναι το κόστος για ένα μικρό σπίτι εκτός πόλης.
Για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., οι βασικοί λογαριασμοί όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, νερό κοστίζουν 168 δολάρια το μήνα και το Wi-Fi μόλις 20 περίπου δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης