Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hezbollah: H επιθετικότητα των ΗΠΑ θέτει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα - Το Ισραήλ θα συρθεί σε υποχώρηση

Hezbollah: H επιθετικότητα των ΗΠΑ θέτει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα - Το Ισραήλ θα συρθεί σε υποχώρηση
Οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ, είπε ο Hassan Nasrallah
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη θέτουν σε κίνδυνο τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, ακόμη και για πλοία που δεν σχετίζονται με τη σύγκρουση, αλλά δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία με προορισμό τα λιμάνια του Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ο Γενικός Γραμματέας της Hezbollah Hassan Nasrallah.
«Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών θέτουν σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, απειλώντας την ασφάλεια ακόμη και εκείνων των πλοίων που δεν εμπλέκονται στη σύγκρουση», είπε ο Nasrallah κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδόθηκε από το Al Jazeera.
«[Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe] Biden και οι συνεργοί του ενεργούν ανόητα με την αλαζονεία τους, νομίζοντας ότι μπορούν να σταματήσουν τους Houthi επιτιθέμενοι στην Υεμένη.
Έχουν στείλει απειλές στο Ιράν, αλλά αυτό δεν θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την Υεμένη, επειδή οι Υεμενίτες, όπως και στον Λίβανο, παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους», είπε ο Νασράλα.
Ταυτόχρονα, το Ισραήλ θα αποδεχθεί τους όρους της παλαιστινιακής αντίστασης εάν το Τελ Αβίβ και οι σύμμαχοί του συνεχίσουν να πολεμούν σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου και της Υεμένης, πρόσθεσε ο Nasrallah.
Ο Λίβανος είναι έτοιμος για έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με το Ισραήλ από την πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας και δεν φοβάται να συμμετάσχει στον πόλεμο, είπε ο Nasrallah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης