Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Άσχημα τα νέα για την Ευρωζώνη – Εντείνεται η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή

ING: Άσχημα τα νέα για την Ευρωζώνη – Εντείνεται η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα μειωθεί περαιτέρω σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023
Τα δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά για την ευρωπαϊκή βιομηχανία, σύμφωνα με την ING.
Η συνολική παραγωγή κατέγραψε μείωση της τάξης του 0,3%, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερή πτωτική τάση και ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα μειωθεί περαιτέρω σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023.
Πιο διεξοδικά, η βιομηχανική παραγωγή στις χώρες της Ευρωζώνης, διέγραψαν πτωτική τροχιά για τρίτο σερί μήνα τον Νοέμβριο, προκαλώντας προβληματισμό στα οικονομικά επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η παραγωγή πλέον είναι μειωμένη κατά 7,2% συγκριτικά με τον Σεπτέμβρη του 2022, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ πιο αδύναμη σε σχέση με τον τριτογενή τομέα.
Η οικονομία της Ευρωζώνης δοκιμάζεται από αρνητική ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες του 2023, κι αυτό προμηνύει δυσάρεστη συνέχεια και για τις φετινές επιδόσεις της.
Οι προβλέψεις είναι κατηγορηματικές.
Παράλληλα, σημειώνεται περαιτέρω επιδείνωση στις νέες παραγγελίες, αν και εμφανίζουν κάποια βελτίωση σε σύγκριση με μερικούς μήνες πριν.
Και ενώ οι παραγωγοί εμφανίζουν μια ελαφρώς πιο βελτιωμένη διάθεση, εντούτοις οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της βιομηχανίας δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα, πόσο μάλλον αν υπάρχουν ανάγκες για προμήθειες που έρχονται από την Ερυθρά θάλασσα.
Το ακόμα πιο ανησυχητικό σύμφωνα με την ING, είναι ότι η ζήτηση θα παραμένει για καιρό ακόμα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης