Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα στον Zelensky από τον Λευκό Οίκο: Αλλάξτε στρατηγική, περάστε σε άμυνα

Μήνυμα στον Zelensky από τον Λευκό Οίκο: Αλλάξτε στρατηγική, περάστε σε άμυνα
Ο Zelensky θα υποστηρίξει πως χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων, η Ουκρανία δεν θα μπορεί να έχει μια αποτελεσματική και επαρκή άμυνα
Ένα σαφές μήνυμα στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky αναμένεται να μεταφέρει ο Jake Sullivan, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Davos.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο Sullivan θα πει στον Zelensky ότι η Ουάσινγκτον θέλει το Κίεβο να αλλάξει τη στρατηγική του όσον αφορά τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, και από την επίθεση… να περάσει σε άμυνα.
«Σε συνομιλία με τον Zelensky στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos, ο Sullivan θα μεταφέρει ένα μήνυμα από το αφεντικό του, τον πρόεδρο Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος θέλει η Ουκρανία να αλλάξει τη στρατηγική της στο πεδίο της μάχης.
Να περάσει από την επίθεση στην άμυνα» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως ο Zelensky κατανοεί το νόημα μιας τέτοιας απόφασης, αν και δεν θα ήθελε είτε να την ακούσει είτε να τη συζητήσει δημόσια.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Zelensky αναμένεται να πει στον Sullivan πως ο Biden αλλά και το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ουκρανία μπορεί να επιδείξει αποτελεσματική και επαρκή άμυνα, μόνο εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξασφαλίσουν στην Ουκρανία ότι έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να πολεμήσει.

Δεν υπάρχει αδιέξοδο

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Zelensky αισθάνεται την ανάγκη να αρνηθεί ότι η σύγκρουση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και για αυτό το λόγο στόχος του παραμένει η περίφημη «φόρμουλα ειρήνης» που συζητήθηκε σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας στο περιθώριο του Davos και που είχε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για το Κίεβο.
«Σε αυτήν η Ρωσία δεν προσκλήθηκε, η Κίνα δεν εμφανίστηκε, συνεπώς όλοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για αδιέξοδο» υποστηρίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης