Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Davos το πρώτο ταξίδι του Αργεντίνου προέδρου Milei - Συναντήσεις με Βρετανό ΥΠΕΞ και ΔΝΤ

Στο Davos το πρώτο ταξίδι του Αργεντίνου προέδρου Milei - Συναντήσεις με Βρετανό ΥΠΕΞ και ΔΝΤ
Το ταξίδι στο Davos σηματοδοτεί την πρώτη περιοδεία του δεξιού Milei στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα
Σχετικά Άρθρα
Συναντήσεις με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, David Cameron, αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, θα έχει ο πρόεδρος της Αργεντινής, Javier Milei, κατά την παραμονή του στο Davos, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Η υπουργός Εξωτερικών του, Diana Mondino, θα συναντηθεί επίσης με τον Cameron καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ολλανδίας, της Τσεχίας και της Λιθουανίας και τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την ατζέντα της.

Οι σχέσεις Βρετανίας και Αργεντινής

Το ταξίδι στο Davos σηματοδοτεί την πρώτη περιοδεία του δεξιού Milei στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια ταχεία άνοδο για τον σχετικά νεοεισερχόμενο στην πολιτική, ο οποίος έγινε γνωστός ως οξύθυμος οικονομολόγος και τηλεοπτικός ειδήμων.
Η Αργεντινή και η Βρετανία έχουν μια μακροχρόνια σύγκρουση στην εξωτερική πολιτική για την κυριαρχία των υπό βρετανική διοίκηση Νήσων Φόκλαντ, όπου διεξήγαγαν έναν σύντομο πόλεμο το 1982.
Η Αργεντινή επιδιώκει εδώ και καιρό να αποκαταστήσει τις διαπραγματεύσεις για την κυριαρχία των Φόκλαντ, αλλά η Βρετανία δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν στο τραπέζι για όσο διάστημα οι κάτοικοι του νησιού ήθελαν να παραμείνουν Βρετανοί.

Οι επαφές με το ΔΝΤ

Η συνάντησή του με το ΔΝΤ ακολουθεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα με το προσωπικό του ΔΝΤ για την τελευταία αναθεώρηση του προβληματικού δανειακού προγράμματος της χώρας ύψους 44 δισ. δολαρίων, με την οποία αποδεσμεύτηκαν περισσότερα από τα αναμενόμενα 4,7 δισ. δολάρια, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πέτυχε διάφορους οικονομικούς στόχους που συνδέονταν με τη χρηματοδότηση.
Καθ' οδόν προς την Ελβετία με εμπορικό αεροσκάφος, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «αναρχοκαπιταλιστής» δήλωσε ότι συμμετείχε στο φόρουμ για να «φυτέψει την ιδέα της ελευθερίας σε ένα φόρουμ μολυσμένο από τη σοσιαλιστική ατζέντα 2030».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης