Τελευταία Νέα
Διεθνή

Natalie Morris (Αμερικανίδα δημοσιογράφος): Ο Jens Stoltenberg του ΝΑΤΟ είπε πολλά ψέματα για την Ρωσία, είναι ψεύτης

Natalie Morris (Αμερικανίδα δημοσιογράφος): Ο Jens Stoltenberg του ΝΑΤΟ είπε πολλά ψέματα για την Ρωσία, είναι ψεύτης
Ο νούμερο ένα ψεύτης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos αυτή την εβδομάδα ήταν ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg λέει η Natalie Morris
Ο Jens Stoltenberg είπε πολλές φορές ψέματα στο φόρουμ του Davos για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Natalie Morris στην εκπομπή Redacted.
«Ο νούμερο ένα ψεύτης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos αυτή την εβδομάδα ήταν ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg», τόνισε η Natalie Morris.
Η δημοσιογράφος απαρίθμησε τρεις ψευδείς δηλώσεις που βρήκε στην ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Πρώτον, εξήγησε, ο Jens Stoltenberg δήλωσε λανθασμένα ότι η ρωσική οικονομία «υπόφερε» υπό τις δυτικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με τη Morris, το ρωσικό ΑΕΠ στα τέλη του 2023 ξεπέρασε τις προβλέψεις των δυτικών αναλυτών, παρουσιάζοντας ανάπτυξη 3,5%.
Δεύτερον, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι απώλειες της Ρωσίας στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή υπερβαίνουν αυτές της Ουκρανίας.
Η δημοσιογράφος υπενθύμισε στον δυτικό αξιωματούχο ότι οι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 43 χρόνια, επειδή οι νέοι στην Ουκρανία έχουν ήδη πεθάνει.
Το Κίεβο πρέπει ακόμη και να κλείσει τα πανεπιστήμια γιατί αυτοί που θα μπορούσαν να πάνε σε αυτά είναι ήδη νεκροί, πιστεύει η Natalie Morris.
Τρίτον, ο Jens Stoltenberg πιστεύει ότι η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω νέων προμηθειών όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Αυτή είναι τέτοια ηλιθιότητα που δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω πού είναι το ψέμα.
Ακόμα δεν έχουμε δει τέτοιο αποτέλεσμα, και παρόλα αυτά η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια».
Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.
Το κύριο θέμα της ομιλίας του αξιωματούχου ήταν η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη για την Ουκρανία.
Ο Γενικός Γραμματέας επέστησε την προσοχή στην αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης