Τελευταία Νέα
Διεθνή

Karpovich (Ακαδημαϊκός – Διπλωμάτης): Η Γαλλία εμπλέκεται εδώ και καιρό στον πόλεμο της Ουκρανίας – Αναξιόπιστος ο Macron

Karpovich (Ακαδημαϊκός – Διπλωμάτης): Η Γαλλία εμπλέκεται εδώ και καιρό στον πόλεμο της Ουκρανίας – Αναξιόπιστος ο Macron
«Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο όχι με την Ουκρανία, αλλά, στην πραγματικότητα, με το ΝΑΤΟ και τα μέλη του», τόνισε ο Karpovich
Σχετικά Άρθρα
Η εξόντωση των Γάλλων μισθοφόρων στο Kharkiv δείχνει ότι η Γαλλία εμπλέκεται εδώ και πολύ καιρό στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε στο TASS ο Oleg Karpovich, πρύτανης στη Διπλωματική Ακαδημία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Για το λόγο αυτό, παρατήρησε, καμία από τις πρωτοβουλίες ειρηνευτικής διευθέτησης του Παρισιού δεν είναι αξιόπιστη.
«Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο όχι με την Ουκρανία, αλλά, στην πραγματικότητα, με το ΝΑΤΟ και τα μέλη του.
Μισθοφόροι χρησιμοποιούνται, μυστικές επιχειρήσεις από χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ο Karpovich .
«Το επίσημο Παρίσι το γνωρίζει καλά αυτό.
Αυτό που συνέβη στο Kharkiv δείχνει ότι οι Γάλλοι εμπλέκονται εδώ και καιρό στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.
Eίναι μέρος του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η συλλογική Δύση εναντίον της Ρωσίας», σημείωσε.

Αναξιόπιστος ο Macron

Ερωτηθείς πώς συσχετίζονται τέτοια γεγονότα με την πρόθεση του Γάλλου πρόεδρου Emmanuel Macron να λειτουργήσει σχεδόν ως μεσολαβητής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, απάντησε ότι οι πρωτοβουλίες του Παρισιού δύσκολα θα μπορούσαν να είναι αξιόπιστες.
«Αλήθεια, ο Macron προσπαθεί να παίξει το πρώτο βιολί στην ευρωπαϊκή ορχήστρα, αλλά όλες οι ειρηνευτικές του προσπάθειες και άλλες πρωτοβουλίες είναι ελλιπείς.
Παραμένει ένας πολιτικός που δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς», πιστεύει ο ειδικός.
«Αυτή είναι η δεύτερη προεδρική θητεία του Macron.
Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μπορεί να προσπαθήσει να παραμείνει στο προσκήνιο, νομίζω ότι όλες οι προσπάθειές του θα είναι μάταιες», σημείωσε ο Karpovich.
Η παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Παρισιού ότι δεν συμμετέχει στην ουκρανική σύγκρουση, υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης