Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergey Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανική βιομηχανία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα

Sergey Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανική βιομηχανία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα
Η Ουκρανία έχασε «μία από τις πιο ισχυρές» επιχειρήσεις της
Το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα θα μπορούσε να αναπτύξει όπλα μεγάλου βεληνεκούς πριν από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στις 29 Δεκεμβρίου 2023, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Είχαμε όπλα μεγάλου βεληνεκούς μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2023 μπορούσαμε να τα παράγουμε», είπε ο Sergei Krivonos απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος.
Διευκρίνισε ότι οι ρώσοι χτύπησαν στο σημείο όπου η Ουκρανία κατασκεύαζε πυραύλους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, ρώτησε τους υπαλλήλους του γραφείου σχεδιασμού του Κιέβου «Luch» εάν η SBU ανοίγει ποινικές υποθέσεις εναντίον εκείνων που είχαν «διαρρεύσει πληροφορίες» για βασικά εργοστάσια του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.
Ο στρατηγός Sergei Krivonos ανέφερε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 ότι μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, η Ουκρανία έχασε «μία από τις πιο ισχυρές» επιχειρήσεις του.
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός πραγματοποίησε 50 μαζικά χτυπήματα με όπλα ακριβείας και drones σε στρατηγικούς εχθρικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικών αεροδρομίων, οπλοστασίων και στρατιωτικών τοποθεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης