Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Απόλυτα νόμιμη η συνεργασία μας με το Ιράν και τη Β. Κορέα - Υπόθεση της Ρωσίας η εξωτερική της πολιτική

Zakharova: Απόλυτα νόμιμη η συνεργασία μας με το Ιράν και τη Β. Κορέα - Υπόθεση της Ρωσίας η εξωτερική της πολιτική
«Το τι, πώς και γιατί κάνουμε οτιδήποτε στο πλαίσιο των σχέσεων με άλλες χώρες είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση» ξεκαθαρίσει η εκπρόσωπος της Μόσχας
Η Ρωσία δεν παραβιάζει καμία διεθνή δέσμευση στη συνεργασία της με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, δηλώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.
«Η Ρωσία δεν διαταράσσει τίποτα αλληλεπιδρώντας με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας σε διμερή βάση, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού. Είναι επωφελές για όλα τα μέρη. Η χώρα μας δεν παραβιάζει διεθνείς δεσμεύσεις», διαμήνυσε η Zakharova, απαντώντας ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό στα δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τη φερόμενη χρήση ιρανικών και βορειοκορεατικών όπλων στα μέτωπα του πολέμου με την Ουκρανία.
«Το τι, πώς και γιατί κάνουμε οτιδήποτε στο πλαίσιο των σχέσεων με άλλες χώρες είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση», πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο η διπλωμάτισσα.
Η Zakharova έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι κατηγορίες των δυτικών χωρών για παράνομη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας είναι αβάσιμες και προβοκατόρικες.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι η Πιονγκγιάνγκ παρείχε στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα.
Η Ρωσία και το Ιράν έχουν επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν προμηθεύει drones στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία.
Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, έχει χαρακτηρίσει ως συκοφαντίες τέτοιες αναφορές και έχει διαβεβαιώσει ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί drones εγχώριας παραγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2022, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Hossein Amir-Abdollahian δήλωσε ότι η δημοκρατία είχε προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, αλλά σε μικρές ποσότητες και μάλιστα μήνες πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης