Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή - σοκ από ΗΠΑ: Διπλή πυρηνική απειλή από Ρωσία - Κίνα την επόμενη 10ετία

Παραδοχή - σοκ από ΗΠΑ: Διπλή πυρηνική απειλή από Ρωσία - Κίνα την επόμενη 10ετία
Η Κίνα συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο με ταχείς ρυθμούς
Στην παραδοχή - σοκ ότι σε ορίζοντα δέκα ετών θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη διπλή πυρηνική απειλή από Ρωσία και Κίνα, προχώρησαν οι ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αποτρέψουν ταυτόχρονα τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα κατά την επόμενη δεκαετία», δήλωσε η διοικήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jill Hruby στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Αποτροπή 2024.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Ρωσία επέδειξε "αποσταθεροποιητική συμπεριφορά", μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων της στη Λευκορωσία, και φέρεται να "απέρριπτε σθεναρά τον διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Εκσυγχρονίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο η Κίνα

"Επιπλέον, η Κίνα συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο με ταχείς ρυθμούς, ενώ εισάγει προηγμένες τεχνολογίες, όπως τα υπερηχητικά και τη νέα τεχνολογία διπλής χρήσης.
Ως αποτέλεσμα, τόσο η Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ όσο και η διακομματική Επιτροπή Στρατηγικής Στάσης είναι σαφείς - πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε δύο σχεδόν ισότιμες πυρηνικές δυνάμεις μέσα σε μια δεκαετία", δήλωσε.

Ετοιμότητα ΗΠΑ για υπόγεια πυρηνική δοκιμή

Η Kill Hurbe πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με το TASS,  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατηρήσει την ετοιμότητά τους να πραγματοποιήσουν μια υπόγεια πυρηνική δοκιμή.
"Παρόλο που χρησιμοποιούμε τον χώρο τόσο για πειράματαμ είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε μια πυρηνική δοκιμή εκρηκτικών, παρόλο που, όπως απαιτείται, διατηρούμε και αξιολογούμε την ετοιμότητα δοκιμών", τόνισε.
Η αξιωματούχος δήλωσε στο περιοδικό Arms Control Today τον Δεκέμβριο του 2023 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ανάγκη να επαναλάβουν τις πυρηνικές δοκιμές σε αυτό το σημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης