Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυτικά της Avdiivka το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει, εντυπωσιακή η ρωσική προέλαση… φέρνουν εφεδρείες – Έχουν τριπλό πλεονέκτημα

Δυτικά της Avdiivka το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει, εντυπωσιακή η ρωσική προέλαση… φέρνουν εφεδρείες – Έχουν τριπλό πλεονέκτημα
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn επανέλαβε τις αναφορές στις 27 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήγαγαν πρόσθετες εφεδρείες από την 55η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (41η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων) στη γραμμή Novobacheretynetivka με στόχο να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται μια τακτική διείσδυση βόρεια και βορειοδυτικά της Avdiivka και πρόσφατα πραγματοποίησαν πρόσθετες επιβεβαιωμένες προόδους στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο βόρειο Novokalynove (βόρεια της Avdiivka) και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό στις 27 Απριλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο Keramik (ακριβώς βορειοδυτικά του Novokalynove).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου δείχνει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο δυτικό Ocheretyne, στο νοτιοδυτικό Solovyove και σε μια δενδροστοιχία νότια της Novobakhmutivka (όλα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι Ρώσοι κατέλαβαν ολόκληρο το Solovyove, κάτι που συνάδει με το διαθέσιμο γεωγραφικό υλικό των ρωσικών δυνάμεων στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού.
Αρκετές ρωσικές πηγές υποστήριξαν επίσης ότι οι σκληρές μάχες συνεχίστηκαν στο δυτικό Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ωθούσαν τις ουκρανικές δυνάμεις πιο δυτικά του οικισμού.[21]
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn επανέλαβε τις αναφορές στις 27 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήγαγαν πρόσθετες εφεδρείες από την 55η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (41η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων) στη γραμμή Novobacheretynetivka με στόχο να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες.
Το Ουκρανικό Κέντρο Αμυντικών Στρατηγικών σημείωσε παρομοίως στις 26 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει δύο ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων και ένα σύνταγμα μηχανοκίνητων τυφεκίων απευθείας στην τακτική διείσδυση στην περιοχή Ocheretyne, η οποία έχει δημιουργήσει ένα τριπλό πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις και πόρους έναντι των ουκρανικών δυνάμεων και περιουσιακά στοιχεία.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι συνεχίστηκαν οι μάχες βόρεια της Avdiivka κοντά στο Arkhanhelske και το Keramik. βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Semenivka και Ocheretyne. δυτικά της Avdiivka κοντά στο Umanske και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Netaylove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης