Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Milei μεταφέρει την πρεσβεία της Αργεντινής στο Ισραήλ, στη Δυτική Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος Milei μεταφέρει την πρεσβεία της Αργεντινής στο Ισραήλ, στη Δυτική Ιερουσαλήμ
«Το σχέδιό μου είναι να μεταφέρω την πρεσβεία στη Δυτική Ιερουσαλήμ», διεμήνυσε ο Milei στον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών Israel Kat
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής Javier Milei ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, κατά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ, στην πρώτη του δήλωση κατά την επίσκεψή του στο εβραϊκό κράτος.
«Το σχέδιό μου είναι να μεταφέρω την πρεσβεία στη Δυτική Ιερουσαλήμ», διεμήνυσε στον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών Israel Katz στην καθιερωμένη διπλωματική υποδοχή σε αεροδρόμιο κοντά στο Τελ Αβίβ.
Η Ιερουσαλήμ παραμένει στο επίκεντρο της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης πολλών δεκαετιών, με τους Παλαιστίνιους ηγέτες να επιμένουν ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ –που κατέχεται παράνομα από το Ισραήλ από το 1967– θα πρέπει να αποτελέσει τη νόμιμη πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους.
Οι περισσότερες χώρες έχουν τις διπλωματικές τους θέσεις στο Τελ Αβίβ, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 μετέφεραν -σε μια άκρως αμφιλεγόμενη κίνηση- την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ υπό τον πρώην πρόεδρο Trump, ο οποίος ανετρεψε τη διαχρονική πολιτική των ΗΠΑ, να μην αναγνωρίζει την πόλη σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης