Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grossi (ΔΟΑΕ): Η εύφλεκτη κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia θα έχει παγκόσμιες συνέπειες

Grossi (ΔΟΑΕ): Η εύφλεκτη κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia θα έχει παγκόσμιες συνέπειες
Η κατάσταση στην Zaporizhia είναι «κάτι παραπάνω από ένα τεχνικό ζήτημα» προειδοποιεί ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Rafael Grossi, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο, χαρακτήρισε την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (ZNPP) παγκόσμιο πρόβλημα που υπερβαίνει τις τεχνικές πτυχές.
«Η μοίρα του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης και οι συνέπειες των προβλημάτων σε αυτόν ξεπερνούν την καθαρά τεχνική πτυχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ βρίσκομαι εδώ, συνομιλώ με τον Πρόεδρο της [Ουκρανίας] Volodymyr Zelensky, μίλησα επίσης στο παρελθόν με τον Πρόεδρο της [Ρωσίας] Vladimir Putin. Αυτά είναι παγκόσμια ζητήματα αξίες που σχετίζονται με τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Πρόκειται για θέματα υψηλής πολιτικής σημασίας», τόνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του σε δημοσιογράφους, ηχογράφηση της οποίας διένειμε η οργάνωση.
Ο Grossi σημείωσε, επίσης, την ανάγκη διατήρησης του διαλόγου με τη Μόσχα και το Κίεβο.
«Εδώ [υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος], το οποίο είναι φυσικά φυσικό, αφού υποστηρίζουμε την Ουκρανία από την αρχή, αλλά και στη Μόσχα, αφού διευθύνουν τον σταθμό», κατέληξε ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης