Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σήμα» SBU σε Zelensky… ανέβαλε την αποπομπή Zaluzhny – Φόβοι για ταραχές σε Κίεβο και στρατό

«Σήμα» SBU σε Zelensky… ανέβαλε την αποπομπή Zaluzhny – Φόβοι για ταραχές σε Κίεβο και στρατό
Η παραίτηση του Zaluzhny ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Φεβρουαρίου αλλά αναβλήθηκε λέει η Ukrayinska Pravda
Προειδοποίηση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ότι εάν προχωρήσει στην απομάκρυνση του Valery Zaluzhny, είναι πιθανό να ξεσπάσουν ταραχές στο Κίεβο αλλά και σε δυνάμεις του στρατού απευθύνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας (SBU).
Μάλιστα, δημοσίευμα της Ukrayinska Pravda αναφέρει πως η απόλυση του Zaluzhny ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Φεβρουαρίου αλλά αναβλήθηκε διότι η SBU φοβόταν ότι θα ξεσπούσαν ταραχές στους δρόμους του Κιέβου και σε στρατιωτικές μονάδες.
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε το προσωπικό του να είναι έτοιμο για πιθανές αναταραχές στο Κίεβο.
Μερικοί από τους διοικητές ταγμάτων και ταξιαρχιών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έλαβαν μήνυμα από την SBU προκειμένου να παρακολουθούν πιο στενά το προσωπικό τους, ώστε να μην αφήσει κάποιος τις θέσεις του ή μετακινηθεί» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται και δημοσκόπηση – κόλαφο για τον πρόεδρο Zelensky.
Βάσει αυτής, το ποσοστό των Ουκρανών που επιθυμεί τον πρόωρο τερματισμό του πολέμου μέσω κάποιου είδους συμβιβασμού με τη Ρωσία έχει αυξηθεί σημαντικά, τη στιγμή που καταγράφεται μεγάλη πτώση των ποσοστών δημοτικότητας του Zelensky και ενώ αυξάνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Zaluzhny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης