Τελευταία Νέα
Διεθνή

Matviyenko (Ρωσία): Οι Δυτικοί λαοί πρέπει να μάθουν πώς το Κίεβο σκοτώνει αμάχους με τα όπλα της Δύσης

Matviyenko (Ρωσία): Οι Δυτικοί λαοί πρέπει να μάθουν πώς το Κίεβο σκοτώνει αμάχους με τα όπλα της Δύσης
Να ενημερωθούν οι πολίτες της Δύσης, ζητά η πρόεδρος της Γερουσίας
Οι ρωσικές πρεσβείες στις δυτικές χώρες που προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες αυτών των χωρών-χορηγών, πώς τα όπλα που αγοράζονται και προμηθεύονται με τους φόρους τους χρησιμοποιούνται για να στοχοποιούν και να σκοτώνουν αθώους πολίτες, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matviyenko.
«Είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Τσεχική Δημοκρατία να ενημερωθούν για το πώς τα χρήματα των φορολογουμένων τους ξοδεύονται για φονικά όπλα, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στην Ουκρανία.
Με τη σιωπηρή συγκατάθεσή τους, τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων και εγκαταστάσεων μη στρατιωτικών υποδομών, όπως νοσοκομεία, σχολεία και λεωφορεία», τόνισε η πρόεδρος της Γερουσίας, σύμφωνα με το Tass.

Να ενημερωθούν οι πολίτες της Δύσης

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των πολιτών στις χώρες αυτές θα καταδίκαζε τις προμήθειες όπλων, εάν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται.
«Τα εθνικά κοινοβούλια ευθύνονται ασφαλώς, διότι λαμβάνουν αποφάσεις και εγκρίνουν τη χρηματοδότηση των όπλων που επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται εναντίον αθώων πολιτών.
Αυτό συμβαίνει συνεχώς», τόνισε η Matviyenko.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στην οποία αναφέρεται ότι οι δυτικές χώρες που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία είναι άμεσα υπεύθυνες για τους θανάτους Ρώσων αμάχων, η πρόεδρος της άνω βουλής σημείωσε ότι δεν αρκεί απλώς να προωθηθεί το έγγραφο στα αντίστοιχα κοινοβούλια των χωρών που προμηθεύουν όπλα, αλλά τόνισε ότι οι ρωσικές πρεσβείες θα πρέπει επίσης να συμμετάσχουν στο έργο της «μετάδοσης αυτής της κρίσιμης πληροφορίας στους πολίτες αυτών των χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης