Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοϋστερία στις ΗΠΑ: Μία σοβαρή στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία θα μας αποσταθεροποιήσει – Συναγερμός στον Λευκό Οίκο

Τρομοϋστερία στις ΗΠΑ:  Μία σοβαρή στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία θα μας αποσταθεροποιήσει – Συναγερμός στον Λευκό Οίκο
Για «πολύ λεπτή» κατάσταση κάνουν λόγο Αμερικανοί αξιωματούχοι 
Για μία «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Turner όλα τα μέλη του Κογκρέσου.
Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του ζητήματος η σοβαρή αυτή απειλή σχετίζεται με τη Ρωσία.
Πολλές πηγές εξοικειωμένες με το θέμα έκαναν λόγο για «πολύ ευαίσθητη» κατάσταση.
Στην επιστολή του ο Turner τονίζει ότι το επείγον ζήτημα έχει σχέση «με μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».
Μία από τις πηγές που μίλησε στο CNN επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» ρωσική δυνατότητα «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα».
Ο Turner καλεί επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden να αποχαρακτηρίσει «όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή».
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan ζήτησε προσωπικά μια συνάντηση με κορυφαία μέλη στις επιτροπές εθνικής ασφάλειας προτού ο Turner προειδοποιήσει δημόσια για αυτό που ονόμασε «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».
Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει αιφνιδιασμένος από την ενέργεια του Turner.
Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mike Johnson, δήλωσε ότι δεν «χρειάζεται δημόσιος συναγερμός» σχετικά με άγνωστη απειλή για την εθνική ασφάλεια.

statement.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης