Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Rheinmetall θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στην Ουκρανία

Η  Rheinmetall θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στην Ουκρανία
Υπεγράφη μνημόνιο προθέσεων μεταξύ τα δύο πλευρών για το joint venture
H γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στην Ουκρανία καθώς αντίστοιχο μνημόνιο για το Joint venture υπεγράφη στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.
«Η εταιρεία Rheinmetall... σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Μνημόνιο προθέσεων για τη δημιουργία joint venture υπεγράφη παρουσία του Υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Alexander Kamyshin και του Πρέσβη της Ουκρανίας Alexey Makeev», αναφέρει δήλωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της εταιρείας στα κοινωνικό δίκτυα X το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024
Αναφέρεται ότι αυτό το εργοστάσιο θα παράγει εξαψήφιο αριθμό πυρομαχικών διαμετρήματος ΝΑΤΟ 155 mm εντός ενός έτους.
Παράλληλα, το 51% των μετοχών της εταιρείας θα ανήκει στην εταιρεία Rheinmetall και το υπόλοιπο 49% στην ουκρανική εταιρεία.
Η Rheinmetall θα ανοίξει εργοστάσιο στην Ουκρανία τους επόμενους τρεις μήνες για την παραγωγή και την επισκευή τεθωρακισμένων οχημάτων, δήλωσε προηγουμένως ο επικεφαλής της ανησυχίας, Armin Papperger, σε συνέντευξή του στο CNN. 
Τον Μάρτιο, ο Papperger μίλησε στην Rheinische Post για τα σχέδια να ανοίξει ένα εργοστάσιο επισκευής και παραγωγής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, κόστους 200 εκατομμυρίων ευρώ και με παραγωγική ικανότητα 400 τεθωρακισμένων ετησίως.
Όπως ανέφερε η Handelsblatt, για το σκοπό αυτό η Rheinmetall ίδρυσε μια κοινοπραξία με την Ukroboronprom .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης