Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πυρηνική ισχύς της Ρωσίας - Putin: Στο 95% το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στις πυρηνικές δυνάμεις

Η πυρηνική ισχύς της Ρωσίας - Putin: Στο 95% το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στις πυρηνικές δυνάμεις
To μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις έχει ήδη φθάσει το 95%
Το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει φθάσει το 95%, ενώ ολοκληρώνονται οι δοκιμές νέων επιθετικών συστημάτων, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία με την ευκαιρία της Ημέρας Υπερασπιστή της Πατρίδας.
«Σήμερα, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις έχει ήδη φθάσει το 95%, ενώ στη ναυτική συνιστώσα της "πυρηνικής τριάδας" είναι σχεδόν στο 100%. Έχουμε ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή των νέων υπερηχητικών πυραύλων Zircon.
Οι δοκιμές άλλων επιθετικών συστημάτων πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους, όπως μεταδίδει το Tass.

Νέα υποβρύχια και βομβαρδιστικά

Ο Putin σημείωσε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο προστέθηκαν νέα στρατηγικά υποβρύχια στο πολεμικό ναυτικό.
"Μόλις προχθές στο Καζάν, τέσσερα πυραυλοφόρα Tu-160M μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις", πρόσθεσε.
Την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος επιθεώρησε προσωπικά τα βομβαρδιστικά και μάλιστα πραγματοποίησε πτήση με ένα από αυτά.
«Στις δυνάμεις γενικής χρήσης, θα προσπαθήσουμε επίσης να διατηρήσουμε το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και οχημάτων όσο το δυνατόν υψηλότερο.
Επαναλαμβάνω, το έργο αυτό διεξάγεται συστηματικά και με συνέπεια», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος έχουν αυξήσει την παραγωγή και την παράδοση στα στρατεύματα των όπλων που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση», πρόσθεσε ο Putin, κάνοντας λόγο για παραδόσεις πυραύλων, drones, τεθωρακισμένων, συστημάτων πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας.
«Με βάση την τρέχουσα εμπειρία μας από τη μάχη, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε.

Εξήρε τους «ήρωες της Ουκρανίας»

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε «τους αυθεντικούς ήρωες του λαού» που μάχονται στην Ουκρανία, στο μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η Ρωσία τιμά κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας, με τον φετινό εορτασμό να συμπίπτει με νίκες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.
Σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα η ρωσική προεδρία ο Putin απέτισε φόρο τιμής σε όσους «συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «μάχονται για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη» «υπερασπιζόμενοι τη Ρωσία».
«Είστε οι αυθεντικοί ήρωες του λαού», τόνισε.
Όπως κάθε χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, κοντά στο Κρεμλίνο.
Τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου, ο Putin απηύθυνε το μήνυμά του για την ημέρα αυτή, με τον ρωσικό στρατό να βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην Ουκρανία σε σχέση με πέρυσι.
Τα ρωσικά στρατεύματα έθεσαν πριν μερικές ημέρες υπό τον έλεγχό τους την πόλη Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονταν σφοδρές συγκρούσεις από το φθινόπωρο.
Εξάλλου την Πέμπτη ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το χωριο Πομπιέντα, επίσης στην ανατολική Ουκρανία.
Παράλληλα συνεχίζεται ο βομβαρδισμός του Κιέβου, με το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας να ανακοινώνει σήμερα νέες ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύκτας με drones και πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης