Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής: Ο Putin έχει αυτοπεποίθηση... αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής: Ο Putin έχει αυτοπεποίθηση... αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά
Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τη χρήση πυρηνικών όπλων
Ο Vladimir Putin έχει αυτοπεποίθηση, αλλά οι απειλές του σχετικά με το ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο σημαντικές όσο φαίνεται αρχικά, σημειώνει ο στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell, σχολιάζοντας την ομιλία του Ρώσου ηγέτη.
Όπως σημειώνει, ο Putin έχει ήδη διατυπώσει παρόμοιες απειλές με αυτές που ακούστηκαν σήμερα - και αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου.
Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος, ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Αφήγημα για το εσωτερικό της Ρωσίας

«Από τη στιγμή που η Δύση ενεπλάκη στην παροχή όπλων, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για τις συνέπειες μιας πιθανής κλιμάκωσης σε πυρηνική σύγκρουση, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για κενές απειλές μέχρι στιγμής», σημειώνει ο Bell.
Αλλά η ομιλία αντανακλά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του Putin στην κατεύθυνση του πολέμου, προσθέτει, η οποία περιλαμβάνει και την "επίδειξη" των ρωσικών στρατιωτικών μέσων.
Ο Bell τονίζει ότι η ομιλία Putin είναι ένα παράδειγμα από πρώτο χέρι του αφηγήματος που ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να πιστέψει το εγχώριο ακροατήριό του - αυτό της μαχόμενης Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης