Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Γιατί κράτη του ΝΑΤΟ μιλούν για αποστολή στρατού; - Γιατί βλέπουν κατάρρευση των Ουκρανών

Responsible Statecraft: Γιατί κράτη του ΝΑΤΟ μιλούν για αποστολή στρατού; - Γιατί βλέπουν κατάρρευση των Ουκρανών
Η ήττα των Ουκρανών στην Avdiivka δείχνει πόσο έχει αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Ρωσίας λέει το δημοσίευμα
Ορισμένα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ μιλούν για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία διότι αντιλαμβάνονται ότι επίκειται η κατάρρευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστηρίζει σε άρθρο του στο Responsible Statecraft ο Anatole Lieven, διευθυντής του προγράμματος Eurasia στο αμερικανικό Ινστιτούτο Quincy.
«Η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Avdiivka είναι ένας δείκτης του πόσο έχει αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Ρωσίας.
Η κατάρρευση του ουκρανικού στρατού, ο οποίος δεν διαθέτει επαρκή αριθμό στρατιωτών και όπλων, έχει γίνει εξαιρετικά πιθανή.
Ως απάντηση σε αυτή τη διαφαινόμενη απειλή, οι κυβερνήσεις ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ μιλούν τώρα για τη δυνατότητα αποστολής δικών τους στρατευμάτων στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Lieven.
Όπως είπε, μετά την φυγή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την Avdiivka, έγινε προφανής η αδυναμία νίκης της Ουκρανίας στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Lieven, η αποστολή έστω και ενός μικρού ξένου σώματος, θα οδηγούσε σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία και σε καταστροφικές συνέπειες.
«Εάν η περιορισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ οδηγήσει πράγματι σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία και την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αυτό θα φέρει τον κόσμο στο χείλος του Αρμαγεδδώνα» τόνισε ο Lieven.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης