Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jan Parys (Πρώην Υπουργός Άμυνας Πολωνίας): Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στην Ουκρανία ως εγγυητής για την εκεχειρία, δεν θα συμμετάσχει σε μάχες

Jan Parys (Πρώην Υπουργός Άμυνας Πολωνίας): Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στην Ουκρανία ως εγγυητής για την εκεχειρία, δεν θα συμμετάσχει σε μάχες
Σύμφωνα με την Parys, η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε μια ζώνη μάχης έχει νόημα εάν παρακολουθούν τη συμμόρφωση στην εκεχειρία
Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ μπορούν να σταλούν στην Ουκρανία μόνο ως παρατηρητές εκεχειρίας, ενώ η Πολωνία δεν πρέπει να διαθέσει το σώμα της για αυτήν την αποστολή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας Jan Parys σε συνέντευξή του στον Do Rzeczy.
«Το καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, τη λεγόμενη Πύλη Smolensk (γεωστρατηγικός όρος που υποδηλώνει την περιοχή μεταξύ της Δυτικής Dvina και του άνω Dnieper), καθώς και του διαδρόμου Suwalki
Η Πολωνία έχει δύο δύσκολα καθήκοντα για την άμυνα της Ευρώπης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποδυναμώσουμε αυτή την άμυνα προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με την Parys, η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε μια ζώνη μάχης έχει νόημα εάν παρακολουθούν τη συμμόρφωση στην εκεχειρία.
Ο πρώην υπουργός της Πολωνίας τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει από κράτη που δεν είναι υπεύθυνα για την άμεση προστασία της ανατολικής πλευράς του στρατιωτικού μπλοκ.
Νωρίτερα , ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής δυνάμεων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συναίνεση.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών σχεδίων προς άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
To ΝΑΤΟ, αντίθετα, συμπεριφέρεται καταστροφικά και επιδιώκει την αντιπαράθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης