Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε αμερικανικό εξοπλισμό από τον πόλεμο του Βιετνάμ στην ουκρανική Avdiivka, τουρκικά και βρετανικά οχήματα

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε αμερικανικό εξοπλισμό από τον πόλεμο του Βιετνάμ στην ουκρανική Avdiivka, τουρκικά και βρετανικά οχήματα
Ένα από τα πιο δημοφιλή τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού του αμερικανικού στρατού, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το κατέλαβαν οι Ρώσοι.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Avdiivka, στρατιωτικό προσωπικό από την ομάδα στρατευμάτων του Κέντρου κατέλαβε ξένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού τεθωρακισμένου μεταφορέα προσωπικού M113 από τον πόλεμο του Βιετνάμ, καθώς και τουρκικών και βρετανικών τεθωρακισμένων οχημάτων.
«Ένα από τα πιο δημοφιλή τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού του αμερικανικού στρατού, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το κατέλαβαν οι Ρώσοι.
Μια αρκετά μεγάλη παρτίδα παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας .
Αυτό το μοντέλο είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι είναι, γενικά, επίσης ένα μεταφορικό μέσο για ένα όλμο 120 χιλ.

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απαρχαιωμένο μέσο το M113.
Ο στρατιωτικός σημείωσε ότι το τεθωρακισμένο όχημα δεν υπέστη ζημιές και ήταν σε καλή τεχνική κατάσταση.
Με τέτοια μέσα υποτίθεται ότι, γενικά, θα παρεμπόδιζε τις ενέργειες των στρατευμάτων μας στην Avdiivka, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε, το όχημα ήταν σχεδόν ανέγγιχτο. Εγκαταλείφθηκε και εκκενώθηκε από τους ειδικούς μας και παραδόθηκε εδώ σε σημείο συλλογής για την παραλαβή κατεστραμμένων οχημάτων».
Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματικό, αντί για ένα τυπικό αμερικανικό όλμο 120 χιλιοστών, τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του όλμος του ίδιου διαμετρήματος, σοβιετικού τύπου.
«Μάλλον κατασκόπευαν ή έχασαν τους συντρόφους τους κάπου και έστησαν έναν συνηθισμένο σοβιετικό όλμο 120 χιλιοστών», εξήγησε ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος.
Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 υιοθετήθηκε από τον αμερικανικό στρατό το 1961.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη μάχη το 1962 και έκτοτε έχει υπηρετήσει σε κάθε ένοπλη σύγκρουση που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Βιετνάμ.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίδειξης των αιχμαλωτισμένων τροπαίων, μαχητές της ομάδας Κέντρου έκαναν βόλτα με ένα τουρκικό τεθωρακισμένο αυτοκίνητο Kirpi που είχε συλληφθεί από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Kirpi είναι ένα όχημα του τουρκικού στρατού, κατασκευασμένο από την τοπική εταιρεία BMC.
Το θωρακισμένο αυτοκίνητο έχει βάρος μάχης 20 τόνους και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 13 άτομα.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, η Ουκρανία έχει λάβει τουλάχιστον 200 τέτοια οχήματα από το 2022.
Ένα άλλο αποδεδειγμένο τρόπαιο του ρωσικού στρατού ήταν το βρετανικό τεθωρακισμένο όχημα παντός εδάφους Pinzgauer Vector 718 (Pinzgauer 718) με διάταξη τροχών 6x6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης