Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (Σλοβακία): Η Βρετανία να εξηγήσει το ρόλο του Boris Johnson στο Ουκρανικό - Η αποδυνάμωση της Ρωσίας αποτυγχάνει

Fico (Σλοβακία): Η Βρετανία να εξηγήσει το ρόλο του Boris Johnson  στο Ουκρανικό  - Η αποδυνάμωση της Ρωσίας αποτυγχάνει
Ο Βρετανός πρέσβης στη Σλοβακία, Nigel Baker, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο δήλωσε έκπληκτος από τις δηλώσεις του Fico ότι η Δύση δεν υποστηρίζει την ειρήνη στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δήλωσε σοκαρισμένος από το σχόλιο που έκανε ο Βρετανός πρεσβευτής σχετικά με τη θέση της σλοβακικής κυβέρνησης το Ουκρανικό την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024.
Ο Βρετανός πρέσβης στη Σλοβακία, Nigel Baker, δημοσίευσε προηγουμένως βίντεο στη σελίδα της διπλωματικής αποστολής στο κοινωνικό δίκτυο X, στο οποίο δήλωσε έκπληκτος από τις δηλώσεις ότι η Δύση δεν υποστηρίζει την ειρήνη στην Ουκρανία και εξέφρασε τη διαφωνία του.
Σημείωσε ότι η ίδια η Σλοβακία είναι μέρος της Δύσης, μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σοκαρίστηκα από το πώς ο Βρετανός Πρέσβης στη Δημοκρατία Nigel Baker μίλησε για την πολιτική της σλοβακικής κυβέρνησης.
Φανταστείτε αν ο πρεσβευτής μας μιλούσε στο Λονδίνο και σχολίαζε την πολιτική του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου και του Βρετανού πρωθυπουργού.
Είμαι έκπληκτος που ο Πρέσβης εκπλήσσεται από τις θέσεις μου ότι η Δύση δεν υποστηρίζει την ειρήνη στην Ουκρανία», έγραψε ο Fico στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Σύμφωνα με τον Fico, θα ήταν καλύτερο για τον Βρετανό πρεσβευτή να εξηγήσει στους Σλοβάκους πολίτες τι ρόλο έπαιξε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson όταν, λίγο μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, επηρέασε την ουκρανική ηγεσία ώστε να μην υπέγραψε ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία .
Αυτή η συμφωνία, σύμφωνα με τον FIco, εγγυάτο στην Ουκρανία ευρωπαϊκή προοπτική και στρατιωτική ουδετερότητα.
«Ή αν είχε ζητήσει συμφωνία από τον υπουργό Εξωτερικών του David Cameron και είχε δημοσιεύσει την πολεμική ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού.
Αυτοί είναι τουλάχιστον δύο λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί που δεν είμαι πεπεισμένος για την ειλικρίνεια της Δύσης για την επίτευξη ειρήνης
Και επαναλαμβάνω ξανά ότι η στρατηγική της Δύσης να χρησιμοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για να αποδυναμώσει τη Ρωσία οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά δεν λειτουργεί», πρόσθεσε ο Fico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης