Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νεκρό 11χρονο αγόρι μετά από νέο challenge στο TikTok

Βρετανία: Νεκρό 11χρονο αγόρι μετά από νέο challenge στο TikTok
Η οικογένεια του 11χρονου μετά το θάνατό του, καταγγέλλει πως οι μεγάλες πλατφόρμες των social media όπως το TikTok, πρέπει να «κάνουν περισσότερα» για την ασφάλεια των χρηστών, μέχρι και να κλείσει τέτοιους λογαριασμούς προκειμένου να αποτρέψει τον θάνατο άλλων παιδιών, αναφέρει η New York Pos
Ένα αγόρι 11 ετών από τη Βρετανία έχασε τη ζωή του μετά από ένα challenge που κυκλοφορεί στο TikTok.
Ο λόγος για το challenge που ακούει στο όνομα chroming». Ο 11χρονος Tommie-Lee Gracie Billington συμμετείχε σε αυτό μαζί με έναν φίλο του και πέθανε ακαριαία μετά από καρδιακή προσβολή. «Πέθανε ακαριαία μετά από ένα ξενύχτι στο σπίτι ενός φίλου.
Ο Tommie-Lee έπαθε αμέσως καρδιακή ανακοπή. Το νοσοκομείο έκανε τα πάντα για να τον επαναφέρει, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Είχε φύγει», δήλωσε η Tina Burns γιαγιά του αγοριού μιλώντας για το τραγικό συμβάν.
Η οικογένεια του 11χρονου μετά το θάνατό του, καταγγέλλει πως οι μεγάλες πλατφόρμες των social media όπως το TikTok, πρέπει να «κάνουν περισσότερα» για την ασφάλεια των χρηστών, μέχρι και να κλείσει τέτοιους λογαριασμούς προκειμένου να αποτρέψει τον θάνατο άλλων παιδιών, αναφέρει η New York Post.
«Στην πραγματικότητα θέλουμε να καταργηθεί το TikTok και να μην επιτρέπεται σε κανένα παιδί κάτω των 16 ετών να είναι σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να βοηθήσουμε να σωθούν ζωές άλλων παιδιών και να ευαισθητοποιήσουμε τις οικογένειες ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή» συμπλήρωσε η γιαγιά του 11χρονου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το TikTok έχει δεχτεί άπειρες επικρίσεις για την επικράτηση επικίνδυνων τάσεων ανάμεσα σε εφήβους. Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης τον Ιανουάριο οι ηγέτες τεσσάρων διακεκριμένων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook και του Instagram και του Shou Chew του TikTok, εξετάστηκαν από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια των πλατφορμών τους.
Στο «chroming» οι έφηβοι εισπνέουν αναθυμιάσεις από κοινά οικιακά αντικείμενα, όπως αεροζόλ, ασετόν (αφαιρετικό βερνικιού νυχιών), διαλύτες χρωμάτων και προϊόντα καθαρισμού προκειμένου να «φτιαχτούν». Ταυτόχρονα βγάζουν βίντεο τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της, τα οποία αναρτούν στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης