Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Mossad και CIA για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ κατηγορεί τη Hamas για αδιαλλαξία

Συνάντηση Mossad και CIA για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ κατηγορεί τη Hamas για αδιαλλαξία
ΗΠΑ, Κατάρ και Αίγυπτος προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για μια κατάπαυση των εχθροπραξιών πριν από το Ραμαζάνι
Οι επικεφαλής των ισραηλινών και αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών - Mossad και CIA - συναντήθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, οι οποίες κατηγόρησαν παράλληλα τη Hamas για σκλήρυνση της στάσης της.
«Ο αρχηγός της Mossad David Barnea, συναντήθηκε (Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024) με τον αρχηγό της CIA Bill Burns στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για να προχωρήσουμε προς μια άλλη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων" που κρατούνται στη Γάζα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
«Οι επαφές και η συνεργασία με τους διαμεσολαβητές συνεχίζονται διαρκώς σε μια προσπάθεια να μειώσουμε την ένταση των διαφορών και να προχωρήσουμε προς επίτευξη συμφωνιών", σημειώνεται στην ισραηλινή ανακοίνωση.
Εντούτοις, «προς το παρόν, η Hamas εμμένει στις θέσεις της σαν κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία και προσπαθεί να συνεχίσει την ανάφλεξη στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού", κατήγγειλαν οι ισραηλινές αρχές.
Ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas δήλωσε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δεν θα κάνει "κανένα συμβιβασμό" στα αιτήματά του για μια οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων σε αντάλλαγμα οποιασδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.
ΗΠΑ, Κατάρ και Αίγυπτος προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για μια κατάπαυση των εχθροπραξιών πριν από το Ραμαζάνι, το οποίο ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν τελεσφορήσει.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εκτίμησε χθες ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός πριν από το Ραμαζάνι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης