Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Το ΝΑΤΟ στην εποχή του Putin

Deutsche Welle: Το ΝΑΤΟ στην εποχή του Putin
Σχόλιο στον γερμανικό τύπο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Η Σουηδία έγινε δεκτή ως το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ. Τέσσερις ημέρες μετά την επίσημη ένταξη, η οποία επισφραγίστηκε με την παράδοση των τελικών εγγράφων στην Ουάσιγκτον, η σημαία της χώρας υψώθηκε για πρώτη φορά μπροστά από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
O δημοσιογράφος και εκδότης της Frankfurter Allgemeine Zeitung Μπέρτολντ Κόλερ σχολιάζει την επίδραση του Πούτιν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία:
"Η Στοκχόλμη απείχε από στρατιωτικές συμμαχίες για περισσότερα από διακόσια χρόνια, αλλά όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, οι Σουηδοί δίστασαν τόσο λίγο, όσο και οι Φινλανδοί.
Το γεγονός, ωστόσο, ότι μέχρι την ένταξή τους οι πρώτοι χρειάστηκε να περιμένουν περισσότερο από τους δεύτερους οφειλόταν στην κωλυσιεργία και τις απόπειρες εκβιασμού εκ μέρους της Ουγγαρίας και της Τουρκίας.
(...) Η Φινλανδία και η Σουηδία αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως ακριβώς έκαναν οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι και οι Ούγγροι πριν από 25 χρόνια, επειδή είδαν πιο ξεκάθαρα από ό,τι πολλοί Γερμανοί το πόσο μεγάλη απειλή μπορούσε να γίνει η Ρωσία.
Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω.
Τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει τώρα να ακολουθήσει μία εμβάθυνση, τόσο σε θέματα εξοπλισμού, όσο και συνεργασίας μεταξύ των συμμάχων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης