Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Scholz ξεκαθαρίζει: Δεν θα σταλούν ούτε Γερμανοί στρατιώτες ούτε πύραυλοι Taurus στην Ουκρανία

Ο Scholz ξεκαθαρίζει: Δεν θα σταλούν ούτε Γερμανοί στρατιώτες ούτε πύραυλοι Taurus στην Ουκρανία
«Αυτό το οπλικό σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό και ακριβές, είπε, που μπορεί να χτυπήσει κατευθείαν σε ένα σαλόνι σπιτιού», είπε χαρακτηριστικά ο Scholz αναφερόμενος στους Taurus
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ξεκαθάρισε εκ νέου ότι ούτε γερμανικά στρατεύματα ούτε πύραυλοι cruise μεγάλου βεληνεκούς Taurus θα σταλούν στην Ουκρανία.
«Υπάρχουν όπλα που μπορούν να αποσταλούν μόνο όταν είναι δυνατό να διατηρηθεί ο έλεγχος σε οτιδήποτε γίνεται με αυτά», είπε ο Scholz σε μια συνεδρίαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Luneburg, αποκλείοντας έτσι τις αποστολές Taurus στην Ουκρανία.
«Αυτό το οπλικό σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό και ακριβές, είπε, που μπορεί να χτυπήσει κατευθείαν σε ένα σαλόνι σπιτιού.
Είναι διαχειρίσιμο μόνο εάν έχουμε τον έλεγχο της καθοδήγησης στόχου.
Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
«Αν το είχαμε κάνει αυτό, θα είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο», πρόσθεσε ο Scholz.
«Δεν θα υπάρξουν ούτε Γερμανοί στρατιώτες ούτε στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε αυτόν τον πόλεμο.
Δεν θα επιχειρήσουμε με Γερμανούς στρατιώτες εντός της Ουκρανίας, ούτε θα διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός Ουκρανίας, όπως καθοδήγηση στόχων και παρόμοια», τόνισε.
Στις 25 Απριλίου, ο Niko Lange, Γερμανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας και πολιτικός σύμβουλος, γνωμοδότησε ότι η Γερμανία έπρεπε να στείλει κρυφά πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης