Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Επιμένει ο Netanyahu παρά τις διεθνείς αντιδράσεις - «Θα τελειώσουμε τη δουλειά στη Rafah της Γάζας»

Ισραήλ: Επιμένει ο Netanyahu παρά τις διεθνείς αντιδράσεις - «Θα τελειώσουμε τη δουλειά στη Rafah της Γάζας»
«Θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά στη Rafah, ενώ θα επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να ξεφύγει από τον κίνδυνο», προαναγγέλλει ο Netanyahu
Ολοένα περισσότερες φωνές εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας συμμετέχουν στις εκκλήσεις προς το Ισραήλ προκειμένου να μην εισέλθει στη Rafah, όπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο, μετά τον πολύμηνο βομβαρδισμό σε όλη την επικράτεια του παλαιστινιακό θύλακα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους, Benjamin Netanyahu εμμένει στην επέμβαση εντός της πυκνοκατοικημένης συνοικίας τονίζοντας: «Θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά στη Rafah, ενώ θα επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να ξεφύγει από τον κίνδυνο».
Η τοποθέτηση του Netanyahu πραγματοποιήθηκε προ ολίγου μέσω βιντεο-παρέμβασης στη διάσκεψη της φιλοϊσραηλινής οργάνωσης AIPAC στην Ουάσιγκτον, DC.
Οι σχετικές απειλές έρχονται, μάλιστα, καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν το Ισραήλ για να μην ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Rafah, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης συνόδου κορυφής.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτρέπει την ισραηλινή κυβέρνηση να απόσχει από χερσαία επιχείρηση στην περιοχή, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναζητούν σήμερα ασφάλεια από τις μάχες και πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια», τονίζει η ηγεσία της ΕΕ σε ένα draft που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Reuters.
Το κείμενο θα απαιτήσει την έγκριση και των 27 κρατών-μελών της ΕΕ και θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής στις 21 και 22 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης