Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rafah - Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε αποθήκη του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια - Αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Rafah - Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε αποθήκη του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια  - Αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες
Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Γάζα, έκανε λόγο για «πολλούς τραυματίες» από το πλήγμα
Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA ανακοίνωσε ότι μια από τις αποθήκες της «επλήγη» σήμερα από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Rafah, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου τουλάχιστον 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί.
Η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ, έκανε λόγο για «πολλούς τραυματίες» από το πλήγμα.
Το υπουργείο Υγείας της Hamas τόνισε από την πλευρά του ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον «βομβαρδισμό» της αποθήκης.
Συνολικά, η παλαιστινιακή υπηρεσία για τους πρόσφυγες αναφέρει ότι 157 εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχουν προστατευόμενο καθεστώς βάσει του διεθνούς δικαίου.
Η υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι 162 μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί.
Το Ισραήλ επιδιώκει ενεργά να διαλύσει την υπηρεσία, η οποία αναγνωρίζει συλλογικά τους Παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τη Συρία, τον Λίβανο και την Ιορδανία ως πρόσφυγες που δικαιούνται εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες.
Η UNRWA κατηγορήθηκε από το Ισραήλ τον περασμένο μήνα ότι είχε σχέσεις με την επίθεση της Hamas στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα περισσότερες από 10 χώρες δωρητές να αναστείλουν την οικονομική υποστήριξη προς την υπηρεσία.
Ο Γενικός Επίτροπος Philippe Lazzarini έχει διαμηνύσει σε ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι «η UNRWA αντιμετωπίζει μια σκόπιμη και συντονισμένη εκστρατεία με σκοπό την υπονόμευση και, τελικά, τον τερματισμό των δραστηριοτήτων της».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα την πρόθεσή του στον Ολλανδό ομόλογό του Mark Rutte να αντικαταστήσει την UNRWA με μια υπηρεσία πλήρως ελεγχόμενη από το εβραϊκό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης