Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexei Leonkov (Ρώσος ειδικός): Τα Patriot στην Ουκρανία τα χειρίζονται Aμερικανοί όχι Ουκρανοί

Alexei Leonkov (Ρώσος ειδικός): Τα Patriot στην Ουκρανία τα χειρίζονται Aμερικανοί όχι Ουκρανοί
Tο σύστημα εκτόξευσης με αντιαεροπορικούς πυραύλους δεν βρίσκονται σε ξεχωριστά ρυμουλκούμενα, αλλά είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο ενός οχήματος μάχης λένε οι Ρώσοι
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν στην Ουκρανία μια νέα έκδοση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot με εκτοξευτές, ραντάρ και θέσεις διοίκησης ενσωματωμένες σε σασί οχήματος, αυτή η έκδοση του συστήματος αεράμυνας μπορεί να ελεγχθεί μόνο από αμερικανικά πληρώματα μάχης, τόνισε ο κορυφαίος Ρώσος ειδικός στα συστήματα αεράμυνας Alexei Leonkov.
Σύμφωνα με τον ειδικό Alexei Leonkov, όλοι είναι συνηθισμένοι στην ογκώδη εικόνα του συστήματος αεράμυνας Patriot με εκτοξευτές πυραύλων και σταθμούς ραντάρ που βρίσκονται χωριστά σε ημιρυμουλκούμενα που μεταφέρονται με φορτηγά.
Αυτή είναι μια αντικειμενική έκδοση του συγκροτήματος, σε αυτήν την έκδοση παραδόθηκε επίσημα στο καθεστώς του Κιέβου.
Μια παρόμοια έκδοση του συγκροτήματος, συγκεκριμένα, καταστράφηκε από έναν πύραυλο Kinzhal στο Κίεβο.
«Ωστόσο, σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν μια νέα έκδοση του συστήματος αεράμυνας στην Ουκρανία, στην οποία, ειδικότερα, το σύστημα εκτόξευσης με αντιαεροπορικούς πυραύλους δεν βρίσκονται σε ξεχωριστά ρυμουλκούμενα, αλλά είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο ενός οχήματος μάχης, όπως κάναμε εδώ και πολύ καιρό (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εκτοξευτής του συγκροτήματος S-400).
Επίσης, στη νέα έκδοση, ραντάρ, θέσεις διοίκησης και άλλα στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται στο πλαίσιο του οχήματος. αυξάνει την κινητικότητα.
Τόνισε ότι «η νέα έκδοση του συγκροτήματος Patriot μπορεί, κατά συνέπεια, να ελεγχθεί μόνο από αμερικανικά πληρώματα μάχης που αποτελούνται από επαγγελματίες αμερικανούς στρατιώτες»
Ο Alexei Leonkov πρόσθεσε ότι προηγουμένως εικαζόταν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν μια απλή έκδοση του συστήματος αεράμυνας Patriot για να οργανώσουν αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία.
«Τώρα έχει γίνει σαφές ότι, πράγματι, χρησιμοποιείται μια απλή έκδοση αλλά και μια κινητή έκδοση του συγκροτήματος σε τροχοφόρο σασί.
Αυτό του επιτρέπει να ξεδιπλώνεται γρήγορα και επίσης να μετακινείται γρήγορα από μέρος σε μέρος», διευκρίνισε ο ειδικός.
Σημείωσε ότι ήταν ακριβώς αυτή η κινητή έκδοση του συγκροτήματος Patriot που καταστράφηκε πρόσφατα από πύραυλο από το ρωσικό επιχειρησιακό-τακτικό συγκρότημα Iskander-M στην περιοχή του χωριού Pokrovsk στο Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης