Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Houthis δημιούργησαν (;) και δοκίμασαν υπερηχητικό πύραυλο

Οι Houthis δημιούργησαν (;) και δοκίμασαν υπερηχητικό πύραυλο
Ο πύραυλος, στοχεύει στην αύξηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων
Σχετικά Άρθρα
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης ανακοίνωσαν τη δημιουργία και δοκιμή ενός υπερηχητικού πυραύλου, σηματοδοτώντας μια πιθανή κλιμάκωση στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στρατιωτική πηγή που συνδέεται με τους Houthis, αποκάλυψε στο ρωσικό Sputnik την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση ενός πυραύλου που μπορεί να φτάσει ταχύτητα έως και 8 Mach.
Η αποκάλυψη αυτή ήρθε λίγες μέρες αφότου ο ηγέτης των ανταρτών, Abdul-Malik al-Houthi, ανέφερε τα βήματα του κινήματος στην πυραυλική τεχνολογία και ειδικά στους υπερηχητικούς πυραύλους. Στην ομιλία του, τόνισε τη στρατηγική σημασία αυτών των εξελίξεων, υποστηρίζοντας ότι θα αναδείξουν τη στρατιωτική θέση της Υεμένης στην πρώτη γραμμή του κόσμου γύρω από την πυραυλική κρούση. «Οι εχθροί, οι φίλοι και ο λαός μας θα γίνουν μάρτυρες ενός επιτεύγματος στρατηγικής σημασίας που τοποθετεί τη χώρα μας στην κορυφή», δήλωσε.
Ο πύραυλος, στοχεύει στην αύξηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, στους ζωτικής σημασίας θαλάσσιους εμπορικούς διαδρόμους της Ερυθράς και της Αραβικής Θάλασσας καθώς και στον Κόλπο του Άντεν, με πιθανούς στόχους να φτάνουν ως το Ισραήλ.
Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από διεθνείς παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη στοιχεία που να υποστηρίζουν την κατοχή δυνατοτήτων υπερηχητικών όπλων από τους Houthis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης