Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilkerson (συνταγματάρχης ΝΑΤΟ): Σκληρή θα είναι η απάντηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ για την αποστολή ATACMS

Wilkerson (συνταγματάρχης ΝΑΤΟ): Σκληρή θα είναι η απάντηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ για την αποστολή ATACMS
«Η προμήθεια ATACMS στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια πολύ επικίνδυνη απόφαση», επισήμανε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson
Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να απαντήσει σκληρά στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης και πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Lawrence Wilkerson, σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom Youtube τη Σάββατο .
«Η προμήθεια ATACMS στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια πολύ επικίνδυνη απόφαση.
Ο Putin έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ή ακόμα και πολύ πιο σκληρά», προειδοποίησε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Wilkerson, όλοι γνωρίζουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky - και πώς συμπεριφέρεται και τι αποφάσεις παίρνει στην στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Αυτό δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την παγκόσμια ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, πιστεύει ο αξιωματικός.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε την απόφαση αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα ακόμη λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια όπλα, φυσικά, δημιουργούν μια πρόσθετη απειλή, αλλά το πυραυλικό σύστημα ATACMS δεν είναι σε θέση να αλλάξει ριζικά την κατάσταση στη γραμμή μάχης και η Ρωσία θα είναι σε θέση να αποκρούσει αυτές τις επιθέσεις, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης