Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ένεση» 3 δισ. δολαρίων για τον Donald Trump μετά την είσοδο της Truth Social στο χρηματιστήριο

tags :
«Ένεση» 3 δισ. δολαρίων για τον Donald Trump μετά την είσοδο της Truth Social στο χρηματιστήριο
Το deal που θα κάνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, πλουσιότερο
Σχετικά Άρθρα
«Πράσινο φως» στα σχέδια του Donald Trump για εισαγωγή της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο χρηματιστήριο, έδωσαν οι επενδυτές, κίνηση η οποία αναμένεται να κάνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ κατά περίπου 3 δισ. δολάρια πλουσιότερο, σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπος με οικονομική πίεση λόγω των δικαστικών του περιπετειών.
Η Trump Media & Technology, η εταιρεία που ελέγχει το κοινωνικό δίκτυο του πρώην προέδρου Truth Social, παλεύει εδώ και χρόνια να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με «εταιρεία κέλυφος».
Οι αντιστάσεις φαίνεται πως κάμφθηκαν καθώς οι μέτοχοι της Digital World Acquisition, έδωσαν την Παρασκευή 22/3 την έγκριση για τη συγχώνευση με την Trump Media & Technology. Κι ενώ η πλατφόρμα του Donald Trump, Truth Social, από το λανσάρισμά της το 2021 έχει εμφανίσει πωλήσεις μόλις 5 εκατ. δολ. οι υποστηρικτές του πρώην αμερικανού προέδρου συσπειρώθηκαν ώστε να δώσουν ώθηση στη μετοχή της Digital World. Κίνηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο κατά 145% στη μετοχή από τις αρχές του έτους, εκτοξεύοντας την της στα περίπου 6 δισ. δολ.
Σημειώνεται πως στον απόηχο των εξελίξεων η μετοχή της Digital World έφτασε να διαπραγματεύεται στα 44 δολ. Ο Donald Trump θα ελέγχει 79 εκατ. μετοχές της νέας εισηγμένης εταιρείας, που μεταφράζεται σε πόσο ύψους 3 δισ. δολ.
Δεν θα μπορέσει ωστόσο να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του αμέσως καθώς με βάση τη νομοθεσία οι βασικοί μέτοχοι δεν μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές τους πριν παρέλθει ένα εξάμηνο από τη στιγμή της συγχώνευσης.
Ενώ ο πρώην πρόεδρος γίνεται κατά 3 δισ. δολ. πλουσιότερος, η αδυναμία (κατά δήλωσή του) να καταβάλει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη εγγύηση πώς θα αποπληρώσει το πρόστιμο ύψους 464 εκατ. δολ. που του επιβλήθηκε για οικονομικές απάτες στον όμιλο ακινήτων του, μετά την καταδίκη του σε αστική δίκη τον Φεβρουάριο, δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει ξεπεραστεί.
Πριν ανακοινωθεί πάντως το πράσινο φως για τη συγχώνευση, ο Ρεπουμπλικάνος με ανάρτησή του στο Truth Social ανέφερε ότι κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν «500 εκατ. δολ. σε μετρητά, μέσω σκληρής δουλειάς, ταλέντου και τύχης». Ποσό το οποίο θα μπορούσε να του εξασφαλίσει το ομόλογο που θέλει ως εγγύηση η νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη ώστε να εξετάσει την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του στις αρχές της εβδομάδας.
Από την άλλη, όμως, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «ένα σημαντικό ποσό» από τα μετρητά που συγκέντρωσε για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία - η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη ρευστότητας, καθώς ο πολιτικός του μηχανισμός έχει καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει τους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν στις διάφορες ποινικές και αστικές υποθέσεις του.
Ο Donald Trump κατηγόρησε τον δικαστή της Νέας Υόρκης ότι γνώριζε πόσα μετρητά διαθέτει και σκόπιμα κατέληξε στο πρόστιμο των 464 εκατ. δολ. προκειμένου να παρεμποδίσει την εκστρατεία του, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς του ότι η υπόθεση είχε πολιτικά κίνητρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης