Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ισοπέδωσε τη βάση για τα F 16 στην Ουκρανία – Έπιασαν δουλειά τα βομβαρδιστικά Tu 95 - Ο θανατηφόρος συνδυασμός

Η Ρωσία ισοπέδωσε τη βάση για τα F 16 στην Ουκρανία – Έπιασαν δουλειά τα βομβαρδιστικά Tu 95 - Ο θανατηφόρος συνδυασμός
Οι Ουκρανοί αποκαλούν το MiG-31 τρομακτικό όπλο που μπορεί να διαταράξει την καθημερινή ζωή στην Ουκρανία - Ισοπεδωτικό χτύπημα σε βάση που θα φιλοξενούσε τα F 16
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη πυραυλική της επίθεση στο Κίεβο και στη γύρω περιοχή εδώ και εβδομάδες, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα.
Αυτές οι εναέριες επιδρομές της 21ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση στρατηγικών ρωσικών βομβαρδιστικά και μαχητικών.
Η εκτίμηση πληροφοριών αποκαλύπτει ότι η δύναμη κρούσης περιελάμβανε τουλάχιστον 10 αεροσκάφη Tu-95 BEAR-H που επιχειρούσαν έξω από τις αεροπορικές βάσεις στο Olenegorsk και στο Engels, μαζί με μαχητικά MiG-31 Foxhound που είναι ικανά να εκτοξεύουν υπερηχητικούς πυραύλους.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 20 πύραυλοι, κυρίως με στόχο το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού πυραύλου cruise AS-23a KODIAK και του βαλλιστικού AS-24 KILLJOY (Kinzhal).
Ωστόσο, αυτή η επίθεση έρχεται περίπου 44 ημέρες μετά την τελευταία επίθεση στο Κίεβο.
Από την πλευρά του, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι αεροδιαστημικές δυνάμεις του έπληξαν με όπλα υψηλής ακρίβειας τα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ουκρανών.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι όλοι οι στόχοι των επιδρομών επιτεύχθηκαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την τελευταία πυραυλική επίθεση στις 23 Ιανουαρίου, όταν η πρωτεύουσα του Κιέβου και η περιοχή Kherson δέχθηκαν επίθεση.
Εκείνη την περίοδο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenky είπε σε μια ομιλία ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει σχεδόν 40 πυραύλους διαφορετικών τύπων σε «άλλο ένα συνδυασμένο χτύπημα για να προσπαθήσει να διαπεράσει το σύστημα αεράμυνας».
Ωστόσο, όσον αφορά το τελευταίο χτύπημα, η αξιολόγηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σημείωσε ότι είναι κατανοητό πως προβλήματα με τη διαχείριση και τον σχεδιασμό του στόλου αεροσκαφών προκάλεσαν την παύση ενός μήνα στις εναέριες επιδρομές μεγάλης εμβέλειας.
Σύμφωνα με τους Eurasian Times (σ.σ. η εκτίμηση διατυπώνεται πριν από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα) η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ικανότητα κρούσης, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση και τον πληθυσμό πραγματοποιώντας χτυπήματα κατά στρατηγικών στόχων.
kinzhal_1.JPG
Η Ρωσία χτύπησε την αεροπορική βάση για τα F-16

Μια άλλη εναέρια επίθεση εξαπολύθηκε λίγο μετά, στις 22 Μαρτίου.
Αυτή η επίθεση στόχευε σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, χτυπώντας ένα τεράστιο φράγμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο άλλους χωρίς ρεύμα.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε λεπτομερή κατάλογο των πυραύλων που χρησιμοποίησε η Ρωσία στο χτύπημα.
Αυτό περιελάμβανε 12 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, 40 πυραύλους cruise Kh-101/Kh-555, πέντε Kh-22, επτά βαλλιστικούς πυραύλους Kh-47 M2 (Kinzhal), 22 αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300/S-400 και δύο κατευθυνόμενους πυραύλους Kh-59.
Εκτός από τους πυραύλους, η Ρωσία εκτόξευσε επίσης περίπου 63 drones καμικάζι Shahed εναντίον της Ουκρανίας.
Η Ρωσία φέρεται να εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις ως απάντηση στις επιδρομές της Ουκρανίας, οι οποίες είχαν στόχο να διαταράξουν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές.
Ωστόσο, το Κρεμλίνο προχώρησε παραπέρα, καθώς αναγνώρισε ότι έπληξε την ουκρανική αεροπορική βάση, η οποία θα φιλοξενούσε τα προερχόμενα από τη Δύση μαχητικά F-16.
Ένα από τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις είχε στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να παραλάβουν τα αεροσκάφη F-16, ανέφερε το RIA Novosti.
f16_1.jpg
Η ρωσική προειδοποίηση

Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο 2024 ότι τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πρέπει να παραδοθούν στην αεροπορία της Ουκρανίας μέχρι αυτό το καλοκαίρι.
Η Ολλανδία, ωστόσο, θα παραδώσει τα αεροσκάφη που είχε υποσχεθεί στο Κίεβο μέχρι το φθινόπωρο.
Η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες να φιλοξενήσει και να χρησιμοποιήσει τα F-16 σε πολεμική βάση. Το πρώτο σετ 10 Ουκρανών πιλότων ολοκλήρωσε την αρχική πτητική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι θα βομβαρδίσει όλα τα ουκρανικά αεροδρόμια που φιλοξενούν τα F-16.
Τον Αύγουστο του 2023 , ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία δεν είχε την υποδομή για να φιλοξενήσει τα μαχητικά F-16, αλλά αν επιχειρούσε να κατασκευάσει τις απαιτούμενες βάσεις, θα καταστρεφόταν πριν καν κατασκευαστούν πλήρως.
Σχεδόν όλα τα αεροδρόμια που ενδέχεται να φιλοξενήσουν τα αεροσκάφη πιστεύεται ότι βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ρωσικών πυραύλων.
Έχει ήδη πλήξει τις ουκρανικές αεροπορικές βάσεις που στεγάζουν μαχητικά MiG-29 με απλά όπλα όπως τα drones Lancet, τα οποία απέχουν σχεδόν 60 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή στο νότο.

Ο θανατηφόρος συνδυασμός MiG 31 και πυραύλων R-37M

Την ίδια ώρα η ρωσική αεροπορία αξιοποιεί στο έπακρο ένα τρομακτικό όπλο που διαθέτει στον αέρα: Τον θανατηφόρο συνδυασμό MiG-31 και του πολύ μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου που φέρει, του R-37M.
Σύμφωνα με την Ουκρανία, στις 26 Ιανουαρίου 2023, εκτοξεύτηκαν 55 πύραυλοι σε στόχους στην Ουκρανία.
Στην επίθεση περιλαμβανόταν ένας υπερηχητικός πύραυλος εκτοξευόμενου MiG-31 Kh-47 Kinzhal.
Στις 9 Μαρτίου 2023, ένα μπαράζ 84 πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων έξι Kinzhals, εκτοξεύτηκε κατά των ουκρανικών πόλεων, η μεγαλύτερη χρήση τους μέχρι σήμερα.
Η Ουκρανία δεν έχει τρόπο να σταματήσει τα MiG-31 ή τους Kinzhals.
Οι Ουκρανοί αποκαλούν το MiG-31 τρομακτικό όπλο που μπορεί να διαταράξει την καθημερινή ζωή στην Ουκρανία.
Το οπλισμένο MiG-31 με R-37M ήταν, από τον Οκτώβριο του 2022, η κύρια απειλή κατά της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροσκάφη MiG-31 έχουν καταρρίψει πολλά ουκρανικά αεροσκάφη, κυρίως χρησιμοποιώντας το R-37 μεγάλης εμβέλειας.
vympel.png



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης