Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Καμία χώρα δεν είναι άτρωτη στην τρομοκρατία – Δεν έχει αποδειχθεί ευθύνη του ISIS

Peskov (Ρωσία): Καμία χώρα δεν είναι άτρωτη στην τρομοκρατία – Δεν έχει αποδειχθεί ευθύνη του ISIS
«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη»
Σχετικά Άρθρα
Καμία χώρα δεν είναι άτρωτη στην τρομοκρατία, απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, όταν ρωτήθηκε εάν οι υπηρεσίες ασφαλείας απέτυχαν να αποτρέψουν την πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής σε μία αίθουσα συναυλιών, τη χειρότερη επίθεση στο ρωσικό έδαφος εδώ και 20 χρόνια.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε, κατά τη διάρκεια ενός διαγγέλματος προς το έθνος το Σάββατο 23/3, ότι όλοι όσοι ευθύνονται για το μακελειό θα τιμωρηθούν. Είπε, επίσης, ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν, οι τέσσερις ενώ κατευθύνονταν προς την Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος τύπου του δήλωσε σήμερα 25/3 πως είναι ανάρμοστο να σχολιάσει την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, καμία εκδοχή δεν έχει διατυπωθεί καθόλου», είπε ο Dmitry Peskov σε δημοσιογράφους.
«Δυστυχώς, ο κόσμος μας δείχνει ότι καμία πόλη, καμία χώρα δεν μπορούν να είναι απολύτως άτρωτες στην απειλή της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Dmitry Peskov, προσθέτοντας πως οι ειδικές υπηρεσίες εργάζονται ακούραστα για να υπερασπιστούν τη Ρωσία.
«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη που απαιτεί διεθνή συνεργασία με όλα τα μέσα. Όμως, μπορείς να δεις τώρα, σε αυτήν την οξύτατη συγκρουσιακή περίοδο, τέτοιου είδους συνεργασία δεν υλοποιείται πλήρως με οποιονδήποτε τρόπο».
Σε ερώτηση εάν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας χρειάζονται βοήθεια από τη Δύση, απάντησε: «Οι ειδικές υπηρεσίες μας εργάζονται ανεξάρτητα, τώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα για καμία βοήθεια».
Ο Dmitry Peskov απέφυγε να σχολιάσει λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Τόνισε, ωστόσο, ότι σε συνομιλίες με άλλους ηγέτες μετά την επίθεση, άλλοι επικεφαλής κρατών πρότειναν τη βελτίωση των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης