Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι τις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -0,6% ο Dow, o Nasdaq +0,11%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι τις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -0,6% ο Dow, o Nasdaq +0,11%
Mεικτή εικόνα στη Wall…
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν την πρώτη ημέρα του Απριλίου οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με βαρίδι την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων...
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,6% στις 39.566 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε μείωση 0,2% στις 5.243 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε +0,11% στις 16.396 μονάδες.
δφσασαφδσδφασδφα.JPG
Στο ταμπλό, διολίσθηση 21% παρουσίασαν τη Δευτέρα 1 Απριλίου 202 οι μετοχές της Trump Media & Technology Group, καθώς η μητρική πλατφόρμα Truth Social πυροδότησε αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει για την κάλυψη των οικονομικών της υποχρεώσεων.
Eιδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε καθαρή ζημία 58,2 εκατ. δολ. το έτος που έληξε τον Δεκέμβριο του 2023, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 50,5 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ήταν στα 4,13 εκατ. δολ. πέρυσι, από 1,47 εκατ. δολ. το 2022, μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο σχετικά έγγραφα της εταιρείας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε 11 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,32%.

Στα μάκρο, τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε 0,3% το Φεβρουάριο.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στο μεταξύ αυξήθηκε κατά 2,5% μετά από άνοδο 2,4% τον Ιανουάριο.
Την ίδια στιγμή, πορεία επέκτασης τροχοδρομεί η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, για πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο, με την παραγωγή να ανακάμπτει με ισχυρό ρυθμό και τις νέες παραγγελίες να ενισχύονται, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Institute for Supply Management (ISM).
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στο 50,3 τον προηγούμενο μήνα από 47,8 μονάδες το Φεβρουάριο.
Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση και η πρώτη φορά που ο δείκτης ξεπερνά το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας από τον Σεπτέμβριο του 2022.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στο 48,5.
Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες από 49,2 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης για την παραγωγή εκτοξεύτηκε στις 54,6 μονάδες από 48,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στην αντίστοιχη έρευνα της S&P Global για τον κλάδο η δραστηριότητα του κλάδου φαίνεται να επιβραδύνει ελαφρώς, αν και διατηρείται σε τροχιά επέκτασης.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της S&P Global διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες από 52,2 μονάδες το Φεβρουάριο, παραμένοντας πάντως πάνω από τις 50 μονάδες για τρίτο διαδοχικό μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης