Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα σε σχολή αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kharkiv, όπου έφτασαν ξένοι εκπαιδευτές

Ισχυρό πλήγμα σε σχολή αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kharkiv, όπου έφτασαν ξένοι εκπαιδευτές
Στη Σχολή παραδόθηκε πρόσφατα μια παρτίδα ξένων τανκς ενώ κατέφθασαν και στρατιωτικοί εκπαιδευτές

(upd) Επίθεση σε σχολή αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σημειώθηκε στην περιοχή Kharkiv.
Η επίθεση ήταν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης που έπληξε έναν ηλεκτρικό υποσταθμό, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην πόλη.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον συντονιστή Λεμπέντεφ, η κυκλοφορία έχει ήδη αποκατασταθεί στο Kharkiv, γεγονός που υποδηλώνει μερική εξομάλυνση της κατάστασης.
Οι εξελίξεις αποτελούν συνέχεια των συνεχιζόμενων εντάσεων στην περιοχή, όπου οι στόχοι στρατιωτικών επιδρομών επεκτείνονται για να συμπεριλάβουν τοποθεσίες υποδομής και χώρους όπου υπάρχει ξένο στρατιωτικό προσωπικό.
Στη Σχολή παραδόθηκε πρόσφατα μια παρτίδα ξένων τανκς ενώ κατέφθασαν και στρατιωτικοί εκπαιδευτές.




Ο Zelensly κατήγγειλε την «κυνική» επίθεση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατήγγειλε την «επονείδιστη και κυνική» επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Kharkiv, όπου τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους τρεις διασώστες- σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ενώ ένας ακόμη έχασε τη ζωή του σε γειτονική επαρχία.
«Μια επονείδιστη και κυνική επίθεση» προκάλεσε τον θάνατο μίας γυναίκας και τριών διασωστών, έγραψε στο Telegram ο Zelensky ο οποίος ζητεί εδώ και μήνες από τους Δυτικούς να προσφέρουν περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία.
Από τη ρωσική επίθεση με drones επλήγησαν κτίρια κατοικιών στο Χάρκοβο και ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή, με αποτέλεσμα 350.000 νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης