Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υποκρισία των ΗΠΑ: «Κλαίνε» για το μακελειό στη ΜΚΟ και μετά πουλάνε περισσότερες βόμβες στο Ισραήλ

Η υποκρισία των ΗΠΑ: «Κλαίνε» για το μακελειό στη ΜΚΟ και μετά πουλάνε περισσότερες βόμβες στο Ισραήλ
Δεν προκαλεί εντύπωση φυσικά, για τις ΗΠΑ μιλάμε
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden ενέκρινε την αποστολή περισσότερων βομβών προς το Ισραήλ, παρά τη διεθνή κατακραυγή της δολοφονίας 7 υπαλλήλων της World Central Kitchen (WCK) από τις ισραηλινές δυνλαμεις ασφαλείας (IDF) -ο Biden δήλωσε «εξοργισμένος και συντετριμμένος» από το μακελειό στη ΜΚΟ.
Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον ενέκρινε τη μεταφορά για πάνω από 1.000 βόμβες MK82 των 500 λιβρών, περισσότερες από 1.000 βόμβες μικρής διαμέτρου και πυροκροτητές για βόμβες MK80 στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ.
Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ φέρεται να ενέκριναν τη μεταφορά παρόμοιου οπλισμού αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.800 βομβών MK-84 των 2.000 λιβρών και 500 βομβών MK-82 των 500 λιβρών.
Οι ΗΠΑ παρέχουν ετήσια στρατιωτική βοήθεια ύψους 3,8 δισεκ. δολαρίων στο Ισραήλ, τον σύμμαχό της εδώ και πολλά χρόνια, επισημαίνεται.

«Κάνουν ό,τι θέλουν»

Οι 7 εργαζόμενοι της ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK) που σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τη Δευτέρα 3/4, έχασαν τη ζωή τους επειδή αξιωματικοί των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στον θύλακα «κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσαν πηγές του στρατού στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει πως ενώ ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι θάνατοι προήλθαν από κακό συντονισμό, πηγή στην υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε στη Haaretz ότι η διοίκηση «γνωρίζει ακριβώς ποια ήταν η αιτία της επίθεσης» και ότι «στη Γάζα, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».
Το πλήγμα έγινε λόγω της υποψίας ότι ένας τρομοκράτης ταξίδευε μαζί με την οχηματοπομπή της WCK, αλλά ο φερόμενος ως τρομοκράτης δεν είχε φύγει από την αποθήκη με τα οχήματα, γράφει η Haaretz.
Μία από τις στρατιωτικές πηγές είπε στην εφημερίδα:
«Είναι απογοητευτικό. Προσπαθούμε να χτυπήσουμε με ακρίβεια τρομοκράτες και χρησιμοποιούμε κάθε νήμα πληροφοριών, και στο τέλος οι μονάδες στο πεδίο αποφασίζουν να εξαπολύσουν επιθέσεις χωρίς καμία προετοιμασία, σε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία των δυνάμεών μας».
Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε σήμερα πως διαπράχθηκε «σοβαρό λάθος» όταν σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι της WCK σε αεροπορικό βομβαρδισμό.
Τα θύματα ήταν τρεις υπήκοοι Βρετανίας, ένας πολίτης με διπλή υπηκοότητα, Αμερικανική και Καναδική, ένας υπήκοος Πολωνίας, μια υπήκοος Αυστραλίας και ο Παλαιστίνιος οδηγός και διερμηνέας της ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης