Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο φόβος για σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή στέλνει το brent πάνω από τα 91 δολ.

Ο φόβος για σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή στέλνει το brent πάνω από τα 91 δολ.
Το ξέσπασμα ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή δυνητικά προαναγγέλλει περισσότερες διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου

Σε υψηλά άνω των πέντε μηνών ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων δύο μηνών, λόγω της προοπτικής επιδείνωσης των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή, ιδίως εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Το ξέσπασμα ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή δυνητικά προαναγγέλλει περισσότερες διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και θα μπορούσε να συσφίξει περαιτέρω τις αγορές τους επόμενους μήνες, σημειώνει το Reuters.
Οι προσδοκίες ενισχύθηκαν περαιτέρω από τον OPEC+ που διατηρεί τον τρέχοντα ρυθμό μείωσης της παραγωγής του
Στο μέτωπο της ζήτησης, η βελτίωση των οικονομικών ενδείξεων από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα προκάλεσε αισιοδοξία στους traders για ισχυρότερες εισαγωγές πετρελαίου στη χώρα φέτος.

Στα 91 δολ. το brent

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent με λήξη τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 91,02 δολάρια το βαρέλι- φθάνοντας σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 86,08 δολάρια το βαρέλι έως τις 21:19 ώρα Ελλάδας (01:19 ώρα Ελλάδας).
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent και WTI οδεύουν σε άνοδο 4,5% και 5% αυτή την εβδομάδα- η καλύτερη επίδοσή τους από τις αρχές Φεβρουαρίου.

brent_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης