Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόγνωση …και χωρίς αεράμυνα οι Ουκρανοί: Ζητούν επειγόντως 7 συστήματα Patriot

Σε απόγνωση …και χωρίς αεράμυνα οι Ουκρανοί: Ζητούν επειγόντως 7 συστήματα Patriot
Οι στρατοί της Δύσης έχουν περίπου 100 συστήματα Patriot υποστηρίζει ο Josep Borrell
Οι Ουκρανοί ζητούν απεγνωσμένα 7 συστήματα Patriot για να καλύψουν τις ανάγκες της αεράμυνας τους υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell.
Σε δηλώσεις του ο Borrell αναφέρθηκε στο αίτημα του Ουκρανού ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba, ο οποίος – όπως είπε – αιτείται απεγνωσμένα Patriot για την αεράμυνα της Ουκρανίας.
«Οι δυτικοί στρατοί έχουν περίπου 100 συστήματα Patriot, και παρόλα αυτά, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε τα 7 που ζητούν απεγνωσμένα» υποστήριξε ο Borrell, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη κοινή συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ θα ζητήσει να αυξηθεί η ικανότητα αεράμυνας της Ουκρανίας.

Μπορεί να μην είναι ανοιχτή πάντα η ομπρέλα ασφαλείας των ΗΠΑ

Η ομπρέλα ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι για πάντα ανοιχτή υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, ο οποίος υποστήριξε πως η ΕΕ πρέπει να οικοδομήσει τη δική της αμυντική ικανότητα.
«Η ομπρέλα των ΗΠΑ που μας προστάτευσε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά και μετά, μπορεί να μην είναι συνεχώς ανοιχτή, ανάλογα με το ποιος κυβερνά την Ουάσιγκτον.
Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην αμερικανική υποστήριξη και στην αμερικανική ικανότητα να μας προστατεύουν.
Πρέπει να κτίσουμε τη δική μας ικανότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας ευθύνη.
Σίγουρα, το ΝΑΤΟ θα είναι απολύτως αναντικατάστατο, αλλά μέσα στο ΝΑΤΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό πυλώνα» τόνισε ο Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης